Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges fasírozott kakas

Zöldséges fasírozott kakas
Zöldséges fasírozott kakas
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor alkalmam van rá, akkor igyekszem egy kis vidámságot csempészni az ételeim tálalásába :)

hozzávalók / 4 adag

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.
  3. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez:

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Díszítéshez:

  1. Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből, ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy db fasírozottat.
  2. A paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.
  3. Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1103 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírozott, fasírt krumplipürével, kakas forma fasírtból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1613
darált sertéshús 50 dkg
mexikói keverék 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemle 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 5 dl
burgonya 1 kg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
uborka 5 dkg
petrezselyem 3 szál