Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges golyó

Zöldséges golyó
Zöldséges golyó
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a zöldséges golyó nem csak azért szuper, mert bármilyen zöldséget bele lehet rejteni, mégis megeszi minden gyerek, és jó hozzá az a hüvelyes, ami épp kéznél van. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a hagymát aprítógépben vagy kézi reszelővel lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát és a friss gyömbért is.
  2. A csicseriborsót lecsepegtetjük, aprítógépben ledaráljuk, a zöldségekhez keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, fűszereket és a zabpelyhet, a reszelt sajtot és a keményítőt. A zöldborsót a legvégén.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
  4. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és kis gombócokat formálunk a masszából, amiket a tepsire teszünk.
  5. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük a golyókat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 3 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ácsbori

Mióta szakács: 2020.05.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vega golyó, vegetáriánus golyó, zöldségfasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

300
csicseriborsó 400 g
sárgarépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
1 kávéskanál
tojás 1 db
zabpehely 50 g
étkezési keményítő 4 evőkanál
grana padano 50 g
zöldborsó 150 g