Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban
Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor ezzel a kis nyuszis cipócskával leptem meg a családomat. :))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.
  2. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.
  4. Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.
  5. Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.
  6. A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.
  7. Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 390
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombaleves cipóban, zöldségleves, gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

732
gombakonzerv 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 2 kk
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 5 ek
víz 2 l
fűszerpaprika 2 teáskanál
zsúrkenyér 50 dkg
zsemle 1 db
fekete olajbogyó 3 db
petrezselyem 1 csokor