Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-húsos egytálétel kölessel

Zöldséges-húsos egytálétel kölessel
Zöldséges-húsos egytálétel kölessel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köles nagyon egészséges étel. Önmagában elkészítve nem mindenki szereti, de zöldségkörettel, hússal nálunk sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fűszerezéséhez bármilyen fűszersót használhatunk, a zöldségeket helyettesíthetjük bármi más zöldségre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk wok fűszerrel, majd olívaolajon megpirítjuk.
  2. Amikor a hús lepirult (de még nem puha), hozzáadjuk a vegyes mirelit zöldségkeveréket, a kölest és a vizet. Lassabb tűzön hagyjuk összefőni, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint rakhatunk rá még wokfűszert.
  3. A cukkinit, a hagymát és a gombát nagyobb darabokra vágjuk, és akkor adjuk a köleses-húsos zöldséghez, amikor az már 90%-ban puha.
  4. Kb. 6-8 percig erősebb tűzön lepirítjuk az egészet, eközben a hagyma, a cukkini és a gomba is megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 83 178
elküldve: 29
receptkönyvben: 616
elkészítve: 30/31
Facebookon megjelent: -

szakács

MolnarNoemi

Mióta szakács: 2011.07.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

köleses egytálétel, zöldséges-húsos köles

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TTimke
TTimke Fri, 2012-03-02 02:19

Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :)

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Mon, 2011-08-29 17:55

Szia Noémi,
Ez nagyon fincsi ételnek tűnik, biztos kipróbálom a hétvégén! :)
Megjegyzésként a köleshez - én főzés előtt legalább fél órára be szoktam áztatni. Interneten olvastam, hogy így kell, előtte nem bajlódtam ilyesmivel...DE finomabb, puhább, nagyobb lesz a főzés végére. Persze ebben az esetben az ételhez adott főzővíz mennyisége arányosan kevesebb. Üdv: Eszter

567
csirkemell filé 50 dkg
mexikói keverék 45 dkg
laskagomba 25 dkg
cukkini 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
köles 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
wok fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
víz 4 dl