Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-húsos töltött batyu

Zöldséges-húsos töltött batyu
Zöldséges-húsos töltött batyu
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló ételt láttam egy tv műsorban, gondoltam elkészítem az én verziómat. Eredetileg a bányászoknak készítették munkába menethez. Jó ötlet, benne van minden egyben. Gyakorlatilag nem kell mellé semmi, de készíthetünk hozzá bármilyen szószt vagy mártást. Kiadós étel.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

ajánlat

Tehetünk bele többféle sajtot is, és akár kolbásszal is gazdagíthatjuk. A rétegek tetszés szerint változtathatóak. Az eredeti recept szerint paprikaszósszal van készítve, én ezt helyettesítettem ketchuppal. Nálunk biztosan terítékre kerül még máskor is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot és kb 1 dl langyos vizet teszünk rá. Megkeverjük (de csak ott a közepét), és hagyjuk felfutni (kb 10 perc).
  2. Beletesszük a sót, a margarint és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk, majd lefedve meleg helyen kelni hagyjuk (kb fél óra).
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és a darált húst a fűszerekkel megpároljuk.
  4. A vegyes zöldségeket is megpároljuk kevés olajon. Minél többféle, annál jobb.
  5. Ha a tésztánk megkelt átgyúrjuk, majd deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy majd be is takarhassuk vele az egészet.
  6. Legjobb mindjárt a formába tenni (én egy 32 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és abba tettem).
  7. Első rétegben beletesszük a párolt darált húst, majd megszórjuk reszelt sajttal. Következő rétegnek jön egy sor sonka, amit szintén megszórunk sajttal és meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal. Erre kerülnek a párolt zöldségek, ami ismét kap sajtot és kechupot. Ha maradt még sonkánk, akkor azt ismét rátehetjük tetszés szerint.
  8. Végül a tészta másik felét ráfordítjuk, és betakarjuk ezt az egészet a széleket összefogva, hogy ne menjen ki a gőz belőle sütés közben.
  9. A tetejét megkenjük tejjel és mehet a sütőbe kb 45 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsa1969

Mióta szakács: 2011.10.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gazdagon töltött sós kalács, bányász batyu, zöldséges-sonkás-húsos batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finis
finis / finis Mon, 2012-11-26 17:42

úristeeenn de nagyon jól néz ki!!nekem is ki kell próbálnom!!!!köszönöm a receptet.

543
finomliszt 70 dkg
élesztő 4 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
margarin 5 dkg
víz 1 dl
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
gépsonka 20 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
zöldségkeverék 50 dkg
ketchup 1 ek
sajt 20 dkg
tej 3 ek
napraforgó olaj 1 ek