Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges húspástétom

Zöldséges húspástétom
Zöldséges húspástétom
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc receptkönyvemből való, "Zenei ki mit főz" (muzsikusok receptjei, amit a Zeneműkiadó adott ki 1983-ban). Most az eredeti receptet írom le, amúgy akkor szoktam csinálni, amikor sok hús és zöldség marad meg a húslevesből. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha hidegen tálalom, akkor leggyorsabb mártásomat adom hozzá, 1:1 arányban összekeverek ribizlilekvárt mustárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük marhahúst a zöldségekkel, leszűrjük, és a 2 kemény tojással együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, és a nagyon apróra vágott hagymát. Jól összedolgozzuk.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, curryvel és mustárral. Hozzáadjuk apránként a lisztet.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a húsos masszába.
  4. Egy kerek jénait kibélelünk bacon szeletekkel, beletesszük a masszát, tetejére is rakunk bacon szeleteket.
  5. Magas falú tepsibe forró vizet öntünk, ebbe állítjuk a jénait, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, tálra borítjuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 852
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
242 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

húspástétom, húspástétom zöldségekkel, zöldséges marhahúsos pástétom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
marhahús 60 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
tojás 2 db
főtt tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
rétesliszt 5 dkg
bacon 10 szelet
víz 7 dl
mustár 2 tk
bors 1 késhegynyi
curry por 1 kávéskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint