Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges húsragu tésztával

Zöldséges húsragu tésztával
Zöldséges húsragu tésztával
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvem támadt valami érdekeset csinálni, amit eddig még nem próbáltam. Eredetileg sima gombás husinak indult, aztán benéztem hűtőbe, és ez lett belőle smiley. Az utolsó cseppig mind elfogyott :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más köret illik hozzá, például burgonyapüré vagy akár rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, majd ha már kissé üveges, rádobjuk az apróra felkockázott husit. Ezt így együtt picit összepirítjuk, majd dobunk rá ízlés szerint őrölt feketeborsot, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát.
  2. Megkevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egészen ellepje a husit. Lefedjük, és lassú tűzön hagyjuk puhulni a húst. Néha keverjük meg, és ha elforrná a vizét,  pótoljuk.
  3. Míg fő, addig készítsük elő a zöldségeket. A répát és petrezselymet tisztítsuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel - nekem kissé nagyobb darabok lettek :). A konzerv gombáról szűrjük le a levét.
  4. Közben 40-50 perc elteltével, tegyük rá a húsra az előkészített fűszereket, és ha már kezd puhulni a hús, akkor tegyük rá a zöldségeket és a gombát, és így együtt főzzük teljesen puhára.
  5. 10 perc elteltével keverjük hozzá a ketchupot, gondosan keverjük össze, majd hagyjuk lassan főni.
  6. Amikor már teljesen megpuhultak a zöldségek és a hús is, 1 kk étkezési keményítőt csomómentesre elkeverünk 1 dl vízzel, és hozzáöntjük. Állandó kevergetés mellett összefőzzük. Kifőtt tésztával kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 582
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eternity

Mióta szakács: 2011.10.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-gombás sertésragu, paradicsomos-zöldséges sertésragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

819
sertéscomb 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
gombakonzerv 1 db
zöldfűszer 1 kávéskanál
ketchup 2 ek
kukoricakeményítő 0.25 evőkanál
víz 1 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tészta 50 dkg