Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini

Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini
Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy munkahelyi ebé alkalmával került elém ez az egyszerű, de nagyszerű köret, és elsőre levett a lábamról. Ott még sima rizs volt a töltelék, amit én karfiolrizzsel helyettesítek, mert szerintem ízesebb, mint a sima rizsfajták, ráadásul nulla kalóriás. Ez a köret igazi jolly joker, mert minden diétába beilleszthető, a nap bármelyik szakában fogyasztható, és rengeteg főétel mellé kiváló. Mi sajt nélkül készítjük, de azt is lehet a tetejére tenni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Csirkéhez, sertéshez, fasírtokhoz, steakekhez is kiváló. Magában vagy sajttal, esetleg ajvárral is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, majd félbevágjuk hosszában és keresztben is. Késsel kivájjuk a közepüket, amit félrerakunk a töltelékhez. Kiskanállal tovább mélyítjük és szélesítjük a vájatot, amíg kis csónak formákat nem kapunk. A szélén és alján is figyeljünk rá, hogy maradjon belseje, sehol ne vágjuk át teljesen. A kis csónakokat egymás mellé helyezzük, és bátran megsózzuk, hogy levet eresszenek, majd félretesszük őket, amíg elkészül a töltelék.
  2. A töltelékhez a megtisztított karfiolt a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük. A paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk a félretett cukkini belsővel együtt. A felkockázott zöldségeket hozzákeverjük a lereszelt karfiolhoz.
  3. Olívaolajon megpirítjuk a zöldséges keveréket, majd amikor már látható a pirítás, megfűszerezzük; mi sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát tettünk rá pirosarannyal, de ez ízlés kérdése. Amikor beleforgattuk a fűszereket, levesszük takarékra, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A cukkinicsónakokból kiöntjük a vizet, majd papírtörlővel szárazra töröljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd egyesével megtöltjük őket az elkészült töltelékkel.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a cukkinit már könnyen vágja a kés, és már nem ropog.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 561
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Franny

Mióta szakács: 2019.12.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cukkini töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

68
cukkini 3 közepes db
karfiol 1 kis db
zöld kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 3 kis db
zöldborsó 50 g
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint