Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lasagne

Zöldséges lasagne
Zöldséges lasagne
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem zöldséges lasagne receptet, de egyik sem tetszett igazán. Mindegyik receptből, ami tetszett, átvettem, és készítettem el a saját verziómat.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit kb 0,5 cm-s karikákra vágjuk fel. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral bespriccelünk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, majd ráhelyezzük a karikákat. A tetejét szintén bespricceljük és fűszerezzük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a zöldségeket a tepsiben, míg meg nem pirulnak kicsit.
  2. Míg a zöldségek sülnek a sütőben, addig a vöröshagymát felkockázzuk, a répát lereszeljük, és egy edényben némi olívaolajon elkezdjük megpirítani. Mikor kis színt kaptak, hozzáadjuk az egész paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet. Miközben elkezd forrni a lé, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és hozzáadunk két gerezd zúzott/összenyomott fokhagymát, az egész paradicsomokat kissé összenyomkodjuk. Ha a répa megpuhult, elkészült a paradicsomszósz.
  3. A speónótleveleket kis olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a másik két gerezd zúzott fokhagymát. Elkészítjük az olajból, a lisztből és a tejből a besamel mártást, amihez adunk ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Ha elkészült mártás, hozzákeverjük a párolt spenótleveleket.
  4. A lasagne összeállításával folytatjuk. A lasagne tál alját kikenjük kicsit olajjal, majd az első réteg lapot elhelyezzük rá, melyre rátesszük a paradicsomszósz 1/3-át. A szószra helyezzük a cukkini- és padlizsánkarikák szintén 1/3-át, majd rácsorgatjuk a spenótos besamel 1/4-ét. Ezt még két alkalommal megismételjük. A harmadik rétegre ráhelyezzük az utolsó réteg lasagne tésztalapokat, melyet a fennmaradó besamel mártással megkenünk. Erre rászórjuk vékonyan a reszelt edámi sajtot, melyre ráhelyezzük az előzőleg lecsöpögtetett, felkarikázott mozzarellát. Sütőben kb. 180 fokon 35-40 perc alatt - míg a sajt meg nem pirul - készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 1 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rebcy

Mióta szakács: 2012.06.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lasagen zöldségekkel, hús nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

662
padlizsán 400 g
cukkini 400 g
sárgarépa 400 g
konzerv paradicsom 400 g
paradicsomlé 7 dl
spenót 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
tej 7.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
lasagne tészta 300 g
mozzarella 250 g
edami sajt 100 g