Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lepénykék tejfölös-húsos krémmel

Zöldséges lepénykék tejfölös-húsos krémmel
Zöldséges lepénykék tejfölös-húsos krémmel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkinis-répás palacsintának indult, de a cukkinimről kiderült, hogy uborka. Kicsit gondolkodtam, hogy megcsinálom azzal, de valahogy attól nem futott össze a nyál a számban. Így kivettem az amúgy is a végelgyengülés jeleit mutató zellerszárakat, és már viháncoltak is az ízlelőbimbóim. Mindenkinek ízlett, ezért úgy döntöttem, megosztom a nagy "alkotást". Szerintem szinte bármilyen zöldséggel el lehet készíteni, ami otthon akad. Ráadásul gyors és egyszerű, ami tökéletes hétköznapi vacsorává teszi.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Nálunk vacsora volt, de előételnek is megállja a helyét. Ráadásul ha a tejfölt görög joghurtra cseréljük, szerintem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát almareszelőn lereszeljük, a zellerszárat és a zöldhagymát apróra vágjuk, és félretesszük őket. A tészta többi hozzávalójából sűrű palacsintatésztát készítünk. A zöldségeket csak közvetlen sütés előtt keverjük bele a tésztába.
  2. A sült húst két villa segítségével cincáljuk szálaira, vagy akinek van okos darabológépe, azzal is felapríthatja, a lényeg, hogy minél apróbb legyen, de azért ne pépes. Ehhez keverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és annyi petrezselyemzöldet illetve kakukkfüvet, amennyivel ellenállhatatlanná válik számunkra.
  3. Egy gondolatnyi zsiradékot - én olajsprét használtam - melegítsünk fel közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon, és kb. fél merőkanálnyi adagokban süssük meg a zöldséges tészta-keveréket. Miután belemertük a serpenyőbe, érdemes elegyengetni, hogy egyenletesen süljön, és szép lepénykék legyenek belőle. Oldalanként 2-3 perc sütést igényelnek.
  4. Melegen tálaljuk a húsos-tejfölös krémmel megkenve. Zöldhagymával vagy snidlinggel díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 369
elküldve: 9
receptkönyvben: 343
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóra B

Mióta szakács: 2013.01.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répás zelleres lepény húsos tejfölös mártással, zöldséges lepény tejfölös húsos mártással, zöldséges lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Osli
Osli / Osli Fri, 2013-03-22 18:33

Ez valami isteni lett. Igaz én a tetejére csak fokhagymás tejfölt tettem, de a férjem megette köretnek a sült csirkecomb mellé is. :)

enodton
Nóra B / enodton Sat, 2013-03-23 05:54

Kedves Osli!
Nagyon orulok, hogy izlett!
A recept lelke szerintem a varialhatosag, igy a fokhagymas tejfol es a ferjed kreativ megoldasa bele illik :)
Udv Nora

858
vaj 7 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 kk
szódabikarbóna 0.5 kk
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tej 250 ml
sárgarépa 5 nagy db
halványító zeller 5 közepes szár
zöldhagyma 3 db
napraforgó olaj 1 ek
pulykahús 15 dkg
tejföl 250 ml
fokhagyma 5 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint