Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges mini muffin

Zöldséges mini muffin
Zöldséges mini muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muffinkorszakom egyik klasszikusa, amit már jó rég nem csináltam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bulikra rágcsálnivalónak, hidegtálakhoz vagy grillezések alkalmával köretnek ajánlom.
Állítólag a szétválasztó diéta szénhidrátnapján is fogyasztható. (Mivel én sosem próbáltam, ezt nem tudom megerősíteni.)
Természetesen normál muffinformában is süthető, akkor a sütés ideje 5-10 perccel megnő.
Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon süssük, és nézzünk rá korábban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk, hűtőbe tesszük (ez a lépés elhagyható, ha papírkapszlikat használunk - bár ilyen kicsik esetében szerintem csak bonyolítja a műveletet), a sütőt begyújtjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket.
  3. Egy másik tálba összekeverjük az olajat, a tejet és a felvert tojást.
  4. A lisztes keveréket a folyékony összetevőkhöz öntjük, összekeverjük.
  5. Belekeverjük a füstölt sajt nagy részét és a fagyasztott zöldségeket is.
  6. Teáskanállal a formába tesszük a tésztát.
  7. A végén minden egyes muffinra rakunk egy csipet reszelt sajtot. (A legegyszerűbb, ha az ujjunkkal jól összenyomjuk, hogy ne essen le a muffinról, mielőtt megolvad.)
  8. Készre sütjük (tűpróba), formában hagyjuk kihülni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 396
elküldve: 11
receptkönyvben: 549
elkészítve: 23/34
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres muffin zöldségekkel, sós-zöldséges muffin

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsi44
moncsi44 Sat, 2013-10-05 15:16

Elkészítettem nagyon finom ezt is lehet minden jóval tuningolni. :-) Lehet furàn hangzik de készítettem mellé fokhagymàs tejfölös màrtogatóst szeretek ilyeneket csinàlni. Gondoltam megosztom veletek :-). Köszönöm, h rà talâltam. Bàrmikor, bàrhogyan szuper. :-) szép 7végét. :-)

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2013-10-05 16:07

nagyon örülök, hogy ízlett!
a mártogatós egyáltalán nem hangzik furán, sőt, én is készítek hozzá néha - csak elfelejtettem megírni. köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem ;-)

Sakura
Sakura Sun, 2012-12-30 22:36

Köszönöm a receptet! Kicsit sűrű lett a tészta, de egyébként nagyon finom és mutatós!

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2012-12-31 10:49

örülök, hogy megcsináltad, és ízlett :-)
a tésztát természetesen nyugodtan lehet higítani pici tejjel, ha sűrűnek tűnik.

Sakura
Sakura Tue, 2013-04-02 20:27

Igen, ha sűrű akkor hígítani szoktam. Azóta már jó adag lilahagymával és lenmaggal is gazdagítom. A család igazi kedvence lett :-) Köszi mégegyszer!

cuprum
cuprum Thu, 2012-05-24 20:02

mexikói zöldség helyett brokkolit főztem elő hozzá, az volt a közepében. a tésztába még szerecsendió és apróra vágott hagyma és fokhagyma került a fokhagyma-granulátum helyett. kiváló arányok, nagyon jó recept, köszönöm szépen!

Római kömény
Római kömény Mon, 2011-11-14 12:56

megcsináltuk, de nem mexikói zöldségekkel, hanem nagyobb darabokkal (brokkoli, répa, karfiol). Ezekkel finomabb, viszont szétesős, nem áll össze. nekem ízlett, de nem tudott rendesen átsülni a nagy zöldségek miatt.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-11-15 13:31

sajnálom. én ilyen nagyokkal még nem csináltam. talán megpróbálhatnád úgy, hogy kiolvasztod vagy picit elő is főzöd a zöldségeket, úgy biztos átsülnek.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-03-22 23:56

igen, úgy szoktam. a meggyesbe is fagyasztottan teszem a meggyet.
konzervvel is lehet, akkor szerintem lecsökken a sütésidő. (úgy még nem próbáltam)

Do-Di
Do-Di Tue, 2011-03-22 21:26

Köszönet érte! :-) Nagyon finom lehet, elraktároztam a receptet és meg fogom sütni!

424
finomliszt 12.5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 12.5 dkg
mexikói keverék 20 dkg
tojás 1 db
füstölt sajt 15 dkg
1.5 teáskanál
oregánó 1 tk
fokhagymapor 1 kk
sütőpor 1 kk
tej 2 dl
napraforgó olaj 80 ml
vaj 1 ek