Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges miniquiche

Zöldséges miniquiche
Zöldséges miniquiche
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap csináltam fincsi rakott zöldséget. Padlizsánt, cukkinit, paprikát, hagymát, fokhagymát megpároltam kis olajon, aztán lerétegeztem őket jénaiba, dobtam rá még pár paradicsomot is, só, bors, kakukkfű - be a sütőbe fél órára. Reszelt sajttal ettük - már aki, mert Jann csak a paradicsomot és a hagymát volt hajlandó nagy küzdelem árán betermelni.
Így mikor a maradék újrahasznosításán agyaltam, a kevert zöldséges quiche nem tűnt annyira jó ötletnek. De miért is ne lehetne szeparálni az alkotóelemeket, ha a fiatalúrnak az jobban tetszik? A hagymásat meg is ette rendesen!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 150 g finomliszt
  • 75 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 csipet
  • 1 ek víz (amennyit felvesz)
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

ajánlat

Természetesen lehet friss zöldségből is csinálni vagy másfajta maradékból. Aki szeretne, dobjon bele sonkát, bacont.
A tojások mehetnek bele nyugodtan egészben, de nekem terveim vannak a fehérjével, ezért azt kispóroltam belőle.
Ami a sajtot illeti, vegyessel dolgoztam, de gyakorlatilag bármi tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat alaposan elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Nagyon óvatosan annyi vizet adagolunk hozzá, hogy tésztává álljon össze, és fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzük.
  2. 8-12 szuflé- vagy muffinformát kivajazunk, és szintén a hűtőbe tesszük őket.
  3. A tejföl és/vagy tejszínt, a tojásokat és a kukoricalisztet csomómentesre keverjük. Hozzámixeljük a reszelt sajtot is.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formákat. Ha nem áll össze nyújthatóvá, vagy ragad, vagy bármi más fogyatékossága van, akkor sem kell megijedni, nyugodtan bélelhetünk nyomkodásos módszerrel is!
  5. Az apróra vágott zöldségmaradékot elosztjuk a formákban, és hasonlóképpen járunk el a tojásos cuccal is.
  6. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük a miniquiche-eket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

quiche muffinformában, quiche szufléformában, mini quiche zöldséggel, maradékölő quiche

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2010-07-04 13:23

Igen, azt a felét fotóztam le, ahol nem hullott atomjaira a tésztaalap :D

549
finomliszt 150 g
vaj 75 g
1 csipet
víz 1 ek
vaj 1 ek
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
kukoricaliszt 1 evőkanál
tojássárgája 3 db
cukkini 15 dkg