Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges "pásztortarhonya"

Zöldséges "pásztortarhonya"
Zöldséges "pásztortarhonya"
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept saját kreálmány, valaha hagyományos pásztortarhonyaként kezdte, ami vegetáriánus fogássá alakult. Egyfelől kimaradt belőle szinte minden tradicionális hozzávaló a tarhonyát és a paprikát kivéve, viszont  zöldségekben gazdagabb, és egész más irányú, izgalmasabb ízű étel lett. Magában, esetleg reszelt sajttal megszórva is igen jól lehet vele lakni, viszont feldobható akár egy kis magyaros fűszerkeverékkel átsütött husival, hogy a nem-vegák is értékelhessék -akkor már köretként.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, átpirítjuk rajta a tarhonyát, hozzáadjuk a vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg.
  3. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Megszórjuk kevés ételízesítővel és pirospaprikával, majd lefedve kis lángon pároljuk.
  5. Egy külön tálkában összekeverjük a ketchupot vagy sűrített paradicsomot a mustárral, cukorral és (ha van) a fehérborral. Amikor a tarhonya félig puha, hozzáöntjük a keveréket, és ha szükséges, pótoljuk a vizet is, hogy szaftosabb maradjon a végére. Puhulásig főzzük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 51 452
elküldve: 7
receptkönyvben: 622
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns zöldséges tarhonya, vegetáriánus pásztortarhonya

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

E.D.
E.D. Thu, 2015-12-17 00:58

Eppen hustalan receptet kerestem mikor erre ratalaltam. Bisztosan maskor is el fogom keszitteni talan azzal az 1 kivetellel hogy nem teszek cukrot bele. Amugy izletes. Koszonom a megosztast.

Elinnori
Elinnori Sat, 2013-06-01 11:19

Nekem csak Hawai zöldségkeverék volt itthon, de azzal is tuti! Örülök, hogy rátaláltam a recire :)
Köszi!

Balga
Balga Wed, 2012-07-11 05:54

Embeeeer, ennek semmi köze a pásztortarhonyához, még idézőjelbe is hülyeség feltüntetni! A recepted mellé kreatívabb nevet is kitalálhatnál!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2012-07-11 06:40

Ez nagyon rosszul esett...
Egyrészt a recept történetében elmeséltem, hogyan alakult át nálam a pásztortarhonya valami mássá. Másrészt, ezt egy önkéntes, és alapból lelkes recept-megosztó közösség, túlnyomórészt kedves és barátságos tagokkal-olvasókkal.
Tudom, hogy az internet szabados felület, de ha valami nem tetszik,nem kötelező megosztanod, tartsd meg magadnak a véleményed. Nem ismerjük egymást, semmi jogod egy idegent -ráadásul nyilvános felületen - sértegetni, lehülyézni. Így engedtessék meg, hogy ezúton visszautasítsam a hozzászólásodat és egyben kikérjem magamnak.
(És nem kell reagálni rá. Maximum egy bocsánatkéréssel.)

Alesha
Alesha Sat, 2012-05-12 15:19

Bor nélkül csináltam, tettem bele kolbászt, és nem spóroltam a sűrített paradicsommal. Nagyon finom lett, köszi a receptet.

rover
rover Sun, 2012-01-22 19:40

megéri kipróbálni,ajánlani tudom,nagyon finom,köszi

Picurkám
Picurka / Picurkám Thu, 2012-01-19 18:07

Mi a tarhonyát úgy is szoktuk készíteni simán, mint a rizst: hagyma megdinsztelve, rá pirospaprika, vegeta (aki akar, borst is tehet), zutty bele a tarhonya, s feltölteni elegendő vízzel. Tálaláskor mellé jöhet egy jó borsópörkölt. Na, ez a vegáknak :), én is az vagyok. Ha pedig dúsítani akarjuk a tarhonyát, önálló ételként, lehet bele vegavirslit kockázni, s hozzá savanyú ubit rágcsálni. Nekünk nagyon ízlik.

M.Viki
M.Viki Mon, 2011-07-25 18:31

nekem most fő, nem sokára kész.majd írom a véleményt

Horfiwiel
Horfiwiel / Horfiwiel Tue, 2010-10-26 14:08

Mustár, ketchup és bor nélkül készítettem el ezt az ételt, plusz vágtam bele lángolt kolbászt. Valami isteni fini ételt kaptam. Köszi a receptet Kisesz!

VargaBea
B / VargaBea Fri, 2010-09-24 19:43

Én kipróbáltam. Igaz, hogy nem volt itthon tarhonyám és betűtésztából csináltam meg, de ez senkit nem zavart. Jó volt.

VargaBea
B / VargaBea Fri, 2010-09-24 19:43

Én kipróbáltam. Igaz, hogy nem volt itthon tarhonyám és betűtésztából csináltam meg, de ez senkit nem zavart. Jó volt.

Effie
Effie Wed, 2010-06-09 20:36

Ezt tuti kipróbálom! Pár éve vega vagyok és a lecsós tarhonyán kívül nem igazán találok húsmentes tarhonyás receptet, pedig imádom a tarhonyát :) Köszönet a receptért!

662
tarhonya 25 dkg
mexikói keverék 15 dkg
lila hagyma 0.5 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 teáskanál
víz 3 dl
fűszerpaprika 1 kk
ketchup 2 teáskanál
mustár 2 tk
cukor 2 teáskanál
fehérbor 0.5 dl