Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges pite nemcsak vegáknak

Zöldséges pite nemcsak vegáknak
Zöldséges pite nemcsak vegáknak
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje rátértünk a vega ételekre, jobb az emésztésnek is, könnyebbek vagyunk tőle. A recept alapját egy barátnőmtől hallottam, és továbbfejlesztettem a saját szánk íze szerint. Nem túl bonyolult, hűtőben sokig eláll, minden napszakban fogyasztható és hidegen is kitűnő. Ráadásul nagyon sokféle változatát el tudjuk készíteni.

Lehet hozzá tenni babot, brokkolit, paradicsomomot a tetejére, esetleg bazsalikom helyett kakukkfüvet vagy tárkonyt is lehet használni... És akkor kicsit mindig más lesz:)

A mártásban is lehet változtatni, petrezselyem helyett például kaprot vagy snidlinget rakni. A krémsajt helyett lehet bele morzsolni feta sajtot vagy kéksajtot vagy rokfortot is. Természetesen a lényege, hogy az alkotórészek harmonizáljanak egymással.

Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvégyat!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Tulajdonképpen mindenkinek ajánlható, mert ezt felhasználhatjuk köretként is egy könnyebb húsétel mellé. Vegetáriánusoknak pedig főételként is mehet. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felsorolt zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, egy serpenyőben olívaolajon összepároljuk, ízesítjük sóval, borssal.
  2. A tésztát összegyúrjuk, a tejföltől jó puha lesz, kör alakúra nyújtjuk és egy piteformába lehelyezzük. A tészta vastagsága max. 0,5 cm lehet, a forma szélére jól ki kell nyomkodni.
  3. A formába helyezett tésztára halmozzuk a párolt zöldségeket, szépen elrendezzük, hogy a tésztát teljesen befedje, megszórjuk bazsalikommal, 
  4. Készítünk egy mártást tejfölből, összezúzott fokhagymából, a krémsajtból, apróra vágott petrezselyemből és a sajt felét is belereszeljük.
  5. Ezzel a mártással nyakon öntjük a tésztában pihenő zöldségeket. Ha ügyesek voltunk, a mártás teljesen ellepi a zöldségeket, de nem fut ki a formából.
  6. A sütőt előmelegítjük, megsütjük a pitét. Ha már nagyon bőrösödik a mártás teteje, az utolsó 10 percben rászórjuk a reszelt sajt másik felét.
  7. Ha kész kivesszük, egy kicsit hagyjuk hűlni, és középmelegen vágjuk fel, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 767
elküldve: 3
receptkönyvben: 203
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Babszem

Mióta szakács: 2012.02.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos pite, vega lepény, quiche

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fabianok
Babszem / Fabianok Sun, 2012-05-06 12:05

Kedves Kriszta!
Örülök, hogy tetszik, jó étvágyat hozzá, nagyon fogod szeretni:))

Fabianok
Babszem / Fabianok Sun, 2012-05-06 12:02

Kedves, maltalove!
A tészta nagyon egyszerű vajas tészta... tényleg csak össze kell gyúrni az alapanyagokat, és a kezed melegétől ahogy a vaj lazul, úgy áll össze. Az a lényege, hogy puha, az edény falától elváló tésztát kapj. Gyakorlással rájössz a technikájára:))

1429
margarin 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
tejföl 2 ek
finomliszt 30 dkg
cukkini 1 db
póréhagyma 1 db
sárgarépa 1 nagy db
gomba 2 közepes db
halványító zeller 1 db
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd