Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges polentalepény

Zöldséges polentalepény
Zöldséges polentalepény
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyedén elkészíthető, egytálételnek is beillik.

hozzávalók / 4 adag

ragu

polenta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőforráson, folyamatos keverés mellett puhára főzzük, majd a vaj hozzáadásával krémesre keverjük. Borsozzuk.
  2. Az olajon megfonnyasztott hagymához keverjük az apróra vágott csirkemellet. Átsütjük.
  3. Hozzákerülnek a felaprított zöldségek, fűszerezzük, összesütjük.
  4. A meleg polentát egy pitesütő formába terítjük, ráhalmozzuk a húsos zöldséget, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kukoricás étel, polenta, kukoricadarás gluténmentes étel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csirkemell filé 30 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
koktélparadicsom 5 db
gomba 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
kukoricadara 220 g
víz 4.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg