Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges pulykamell ragu

Zöldséges pulykamell ragu
Zöldséges pulykamell ragu
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű az elkészítése ennek a finom ragunak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát durvára vágjuk, a petrezselymet finomra, a sárgarépát vastagabb karikára, a húst kisebb kockára.
  2. Az olajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben felforrósítjuk, és hirtelen átsütjük benne a húst és a hagymát, a liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk tovább.
  3. Felöntjük annyi húslevessel, ami éppen ellepi. Beletesszük a kukoricát, a babot, a petrezselymet és a zöldborsót, valamint egy pici pirospaprikával megszórjuk. Majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben, ha a levét elfőné, kevés fehérborral, és szükség szerint levessel pótoljuk.
  5. A liszttől besűrűsödik a végére, ezért hajlamos a leragadásra is (én teflon serpenyőben szoktam készíteni).
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 073
elküldve: 5
receptkönyvben: 172
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykaragu, zöldséges ragu pulykamellel, fehérboros pulykaragu

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csacsi57
csacsi57 Mon, 2017-06-19 06:36

Isteni finom lett. Zöldborsó helyett zöldbabot használtam. Életem első raguja volt, de nagyon megérte.

Barcs Éva
Barcs Éva Sat, 2014-01-18 14:33

Elkészítettem a ragut, nagyon finom lett. Én még megturbóztam:) egy kaliforniai paprikával. Máskor is fogom ezt főzni. Köszönöm a receptet.

arkosirita
arkosirita Thu, 2013-12-12 12:15

Nagyon jó a recept és isteni finom,bár én még egy kis tárkonnyal is megbolondítottam,így aztán ez igazi ízkavalkád. Köszönöm a receptet!! :)

Tájfun
Tájfun Thu, 2013-04-04 17:06

Elkészítettem ezt a ragut, nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet.

499
pulykamell 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 1 evőkanál
sárgarépa 3 db
csemegekukorica 20 dkg
vörösbab 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
marha alaplé 1 dl
fehérbor 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldborsó 2 dkg