Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-pulykás-gombás rizottó

Zöldséges-pulykás-gombás rizottó
Zöldséges-pulykás-gombás rizottó
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamiért a rizottó ezidáig teljesen kimaradt az életemből. Első nagy találkozásunk egy munkahelyi ebédrendelés alkalmával történt. Mondhatom, rögtön egymásba szerettünk. Persze a rendelt változat soha nem lehet olyan jó, mint a saját, melyhez az ízen kívül az alkotás élménye is társul. Szumma szummárum úgy döntöttem, otthon is megcsinálom. És miért ajánlom mindenkinek? Mert egyszerű, könnyen variálható, finom étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk. Fehérre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a répát, majd pedig a borsót.
  3. Jöhet a bazsalikom, a kakukkfű, ne sajnáljuk, a pulyka elbírja. Az egészet lefedjük, hagyjuk párolódni, és nekilátunk a rizsnek.
  4. A másik fej vöröshagymát is apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát (szintén apróra vágva).
  5. Hozzáadjuk a rizst, nagy lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, és jöhet a 2 dl bor. Megvárjuk, amíg az alkohol teljesen elpárolog, és ezután elkezdjük merőkanállal adagolni a húsleves-lét. (ehhez 1 liter forró vízhez két leveskockát adunk).
  6. Ha egy adag elpárolog, öntjük utána a következőt, közben pedig le is fedjük, hogy minél jobban puhuljon a rizs. Akkor lesz jó, amikor nem is túl száraz, de nem is főtt szét, inkább krémes állagú.
  7. A végén hozzáöntjük a csirkés-gombás-zöldséges keveréket és a vajat a rizshez, és jól összekeverjük. Itt ízlés szerint hozzáadható a sajt is, de lehet csak külön a tetejére szórni. Melegen tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 41 922
elküldve: 20
receptkönyvben: 482
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mindent bele! - rizottó, pulykás rizottó zöldségekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GKata77
GKata77 receptkönyve / GKata77 Wed, 2013-03-13 15:21

Sziasztok! Köszönöm a receptet, épp most főzöm. Szerintem, ha valaki nem rizottó rizzsel csinálja, hanem simával, és összetartó adaléknak sajtot használ, akkor elbír egy kis szerecsendiót is. :)

Manó93
Manó93 Mon, 2012-04-30 12:43

Nagyon-nagyon finom lett, köszönöm! Nekem a rizs eléggé szétfőtt(így szeretem), úgyhogy a vaj még nem is feltétlenül kell bele, szerintem, de ez ízlés dolga. :))

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Thu, 2011-02-17 13:29

Szia! Jogos a felvetés :) 20-25 dkg kell. Kiegészítjük a receptet, köszönöm!

newsi
newsi Thu, 2011-02-17 12:43

Kedves TeaRoom!
Ennyi hozzávalóhoz kb. mennyi pulykamell kell? Köszönöm.

952
pulykamell 80 dkg
rizs 30 dkg
gomba 20 dkg
zöldség alaplé 1 l
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
vaj 5 dkg
fehérbor 2 dl
sárgarépa 1.5 közepes db
zöldborsó 15 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
parmezán sajt 8 dkg