Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges ragu helena konyhájából

Zöldséges ragu helena konyhájából
Zöldséges ragu helena konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez lett a mai ebéd! Valójában rizottót akartam főzni, és a végén ragu lett. Változatos étel, mert készíthetjük kukoricával, gombával, tehetünk bele 2 apró kockára vágott savanyú uborkát, és mindig más ízt kapunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A ragut készíthetjük vad-, borjú-, disznó-, marha-, csibehúsból, de halból is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pici sóval megfonnyasztjuk.
  2. A megtisztított húst apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk, majd a zsírjára sütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ne öntsünk rá egyszerre sok vizet, ahogy elpárolog, pótoljuk.
  4. A paradicsomot kis kockákra vágva, a húshoz adjuk.
  5. A majorannán kívül a többi fűszerekkel ízesítjük.
  6. A húst félig megfőzzük.
  7. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk, és készre pároljuk.
  8. 1 dl vízben elkeverjük az ételkeményítőt, és a ragunkra öntjük, besűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta. A majorannát a legvégén szórjuk csak bele.
  10. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 770
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésragu zöldségekkel, húsos zöldséges ragu, marharagu sárgarépával és zellerrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
sertéshús 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
zöldborsó 40 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1 dl
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint