Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rakott csirke a séf macskájától

Zöldséges rakott csirke a séf macskájától
Zöldséges rakott csirke a séf macskájától
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor kerülök olyan helyztebe, hogy nincs időm bevásárolni, de főzni és enni kellene valamit. Ilyenkor jönnek elő a vésztartalékok. Ennél az ételnél is ez volt a helyzet. Szóval föltúrtam a mélyhűtőt, hogy "miből élünk". (A zöldségek még a nyáron kipróbált rakott zöldségből maradtak vissza, azért ilyen furcsa az adagolás.) 

Végül egy nem túl bonyolult étel sikeredett belőle, ami jó pár napra ellát meleg főétellel.:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékony szeletekre felkarikázzuk a hagymát és a padlizsánt. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és így karikázzuk föl (a végén félkör alakú cukkini darabokat kapunk).
  2. Ezután elkezdjük lepakolni a rétegeket a jénaiba: először a szétszedett hagyma karikákat rakjuk bele, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal; erre jön rá a cukkini, amit sózunk, borsozunk, gazdagon meghintünk oregánóval és egy kis bazsalikommal.
  3. Következőként a padlizsán karikákat fektetjük le. Ezt a réteget is sózzuk, és a fent említett fűszerekkel fűszerezzük.
  4. Végül az apróra felkockázott csikemellet rakjuk le. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és szerecsendióval.
  5. A tejfölt kikeverjük 2 tojással, némi sóval és borssal. Ez a szósz fogja a zárást adni. Ráöntjük, és elsimítgatjuk, hogy mindenhol nagyjából egyenlő arányban legyen rajta. (Én úgy szeretem, ha minden réteg közé befolyik.) A tetejére sok sajtot reszelünk. (Én a trappistát preferálom, de ez ízlés szerint változtatható.)
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 868
elküldve: 14
receptkönyvben: 230
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

a séf macskája

Mióta szakács: 2012.09.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott csirkemell cukkinivel és padlizsánnal, mindent bele rakott hús, sajtos tejfölös rakott csirke cukkinivel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2012-11-15 05:11

Nagyon jol hangzik! A zoldsegeket nem sutotted elo egy kicsit? Igy nem ereszt tul sok levet?

a séf macskája
a séf macskája / a séf macskája Thu, 2012-11-15 17:21

Nem sütöttem elő őket, habár nem rossz gondolat! :) Miután kiolvasztottam, kézzel, egyesével kinyomkodtam a levet belőlük (lehetőleg úgy, hogy megmaradjon a zöldség eredeti formája). A "lételenítés" által csak minimális levet engedtek, ami sütés közben elpárolgott.
Remélem választ adtam a kérdésedre és tudtam segíteni! (:

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2012-11-14 22:01

Ez nagggyon jó! Gyors, praktikus és még biztos nagyon ízletes is. Mentve, mivel az én hűtőmben is van kimaradva ebből is-abból is egy kicsi mindig.
Köszi, hogy megosztottad.

700
csirkemell filé 2 db
cukkini 0.5 db
padlizsán 0.25 db
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 0.5 ek
tejföl 330 g
tojás 2 db
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint