Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rakott palacsinta

Zöldséges rakott palacsinta
Zöldséges rakott palacsinta
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet Vízváry Mariska szakácskönyvéből merítettem. Jópofa dolgok vannak benne, de alapvetően nem a mai, dolgozó nőknek szólnak, ezért a legtöbb recept inkább ötlet szinten funkcionál.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kisütjük a palacsintákat (közben elkészíthető a ragu).
  2. A raguhoz a kockára vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, amit így fehéredésig pirítunk.
  3. Mikor ez mevan, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá natúr ételízesítő, és jöhetnek egyszerre a zöldségek: a gomba apróra vágva, a paradicsom kis kockákra vágva, a zöldborsó és a vagy lereszelt vagy nagyon vékonyra, apróra vágott répa. Ha szükséges sózzuk, beletesszük a pici cukrot és oregánót, és fedő alatt készre puhítjuk.
  4. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet és a tejfölt, kicsit megsózzuk.
  5. Ha kész, akkor a kisült palacsintákat tortaformába vagy kerek tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a raguval, és minden sorra teszünk pár kanállal a tejfölös-tojásos öntetből. Az utolsó palacsintára csak öntet és reszelt sajt kerül.
  6. Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarnára pirul (kb. 20-25 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos rakott palacsinta, sós palacsintarakottas gazdagon, húsos zöldséges palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
finomliszt 125 g
tojás 2 db
2 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
darált sertéshús 40 dkg
zöldborsó 15 dkg
gomba 6 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 db
paradicsom 2 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
oregánó 1 csipet
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 250 g
tojás 1 db
tej 1 dl
petrezselyem 1 csokor
füstölt sajt 20 dkg