Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rétes 2. -gombamártással

Zöldséges rétes 2. -gombamártással
Zöldséges rétes 2. -gombamártással
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A purinszegény diéta első fogása. Egy diétás tanácsadó füzetben találtam a receptet, és nagyon megtetszett. A zöldségek ízlés szerint variálhatók, az eredeti receptben zeller, borsó, bab, brokkoli is szerepelt. Az én töltelékem a kínai tavaszi tekercshez hasonló.

hozzávalók / 4 adag

A zöldséges tekercshez

A gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra, a káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát szétnyomjuk.
  2. A felaprított zöldségeket olajon megpároljuk.
  3. Ha kihűlt, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és borsikafűvel.
  4. A két tojást felverjük, és a zöldségekhez keverjük.
  5. A réteslapokat vizes konyharuhán egyenként kissé beolajozzuk, és hármat-négyet egymásra fektetve csíkban rátesszük a töltelék felét. A konyharuha segítségével felgöngyöljük, és tepsibe tesszük. Két tekercset készítünk.
  6. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, petrezselymet szórhatunk rá.
  7. A gombamártáshoz kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpárolódott, félrehúzzuk, és pirospaprikát adunk hozzá.
  8. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal.
  9. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejfölt. Még egyet rottyan, és kész a mártás.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 810
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos-zöldséges rétestekercs gombamártással, rétes zöldséges töltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-12-06 11:00

Szerintem jó a recept,tetszik.Akár a zöldborsós, akár a Te változatod.Egyet nem tudok, bocsi:mi az a purinszegény???Valami allergia cuccos dolog, mint a liszt vagy laktóz,ilyesmi????Mert külön nem láttam feltüntetve, hogy ilyen vagy olyan liszt, ezért kérdezem.Légyszi, megírnád? A receptet, én a magam módján, az alapanyagaidból, normál réteslapból elkészítem.Köszi! Éva-Anyóca

Kremy
Kremy / Kremy Sat, 2010-07-17 22:04

 Nagyon nem szeretem a káposztát,így zöldborsóval helyettesíteném,mennyi kellhet belőle?

bk
Kataa / bk Sun, 2010-07-18 11:44

Leírom a zöldségek arányát az eredeti recept szerint: 300 g reszelt sárgarépa, 300 g reszelt zeller, 400 g más zöldség. Remélem ez segít, mert én magamnak nem mértem le se a káposztát, se a sárgarépát.
Minden jót!
Kata

491
réteslap 1 csomag
káposzta 0.5 kis fej
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 0.5 közepes fej
csiperkegomba 25 dkg
tejföl 175 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek