Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régen olvastam egy újságban ezt a receptet, akkor elkészítettem, és most húsvét második ünnepére készítettem el megint, mert hidegen-melegen egyaránt finom. Meg már előző este bekevertem és tepsibe raktam, így másnap már csak sütni kellett. Mellé pedig csak salátát készítettem.

hozzávalók / 5 adag

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Vagdalthoz

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk a darált hússal.
  3. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Zöldséges töltelékhez

  1. A rizst egy pici olajon kissé megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, és teszünk hozzá ételízesítőt. Felöntjük 2 dl vízzel, és megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd ha a levét elfőtte, akkor hozzáadjuk a kukoricát és a borsót is. Kissé még pároljuk, és lezárjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a rizzsel.
  4. A darált husis keveréket kiterítjük egy fóliára, majd ráhalmozzuk a közepére a zöldséges rizst. A fólia segítségével henger alakúra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fordítjuk.
  5. A megmaradt olajjal megkenjük, öntünk alá egy pici vizet, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15×35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött vagdalt, zöldséges töltött vagdalt, zöldséges-rizses töltött vagdalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsulil
Zsulil / zsulil Sun, 2015-11-08 15:26

Én egy kiló húsból készítettem de még így is soknak bizonyult a megadott mennyiségű töltelék. Nem is lett olyan formás mint a képen. Ízvilága átlagos. Talán még elkészítem más mennyiséggel. Engem a sok előkészület ellenére lelombozott a végeredmény.

Timancs
Timancs Fri, 2014-06-13 17:06

Ha a rizsbe keverünk egy nyers tojást , akkor van rá esély, hogy nem esik szét a szeletke vágáskor? Vagy neked a tapasztalataid?

niko80
Nikóka / niko80 Sat, 2014-06-14 10:51

Ez jó ötlet,biztosan beválik,mert az összefogja!Majd ha kipróbálod írd meg hogy sikerült.Én nem szoktam bele tenni,melegem általában szétesik,de hidegen nem szokott,akkor már jól szeletelhető!

638
darált sertéshús 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
víz 2 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint