Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-sajtos quiche

Zöldséges-sajtos quiche
Zöldséges-sajtos quiche
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton reggelire dobtam össze ezt a három quiche-t, hiszen fel kellett avassam az újonnan beszerzett mini szilikonos piteformáimat. A tészta alapjához a francia tésztamester, Michael Roux Tésztavarázs című könyvében található receptjét használtam. A lenti mennyiséget én feleztem, így lett elég 3 db pitéhez. A lenti adagokat kb. 6 db 10 cm-es kis pitéhez írtam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez (amit most én használtam)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a tojással nem túl kemény, de nem túl lágy tésztát gyúrunk. Ha kell, adunk hozzá egy kis joghurtot. Kb. fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  2. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nagyon vékonyra, kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ezzel egy időben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. A tésztából kiszaggatunk akkora darabokat, amelyek pont beleillenek a piteformáinkba. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt vakra sütjük. (Annak, aki még nem találkozott ezzel a kifejezéssel, a vakra sütés vagy más néven elősütés azt jelenti, hogy a kinyújtott tésztánkra, miután belehelyezzük a sütőformánkba, sütőpapírt, majd sütőbabot helyezünk, és azzal együtt sütjük ki. Ez azt a célt szolgálja, hogy sütés közben a tészta közepe ne hólyagosodjon, puklisodjon fel.)
  3. Amíg a tészta a sütőben van, előkészítjük a tölteléket. Ehhez a megpucolt és apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és puhára pároljuk őket. Egy másik edényben a tojást elkeverjük a tejszínnel és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót szórunk bele, majd hozzákeverjük a zöldségekhez.
  4. A majdnem teljesen megsült kosárkáinkat megtöltjük a tejszínes, tojásos, zöldséges töltelékkel, majd visszahelyezzük a sütőbe és újabb kb. 15 perc alatt szépen megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 830
elküldve: 6
receptkönyvben: 317
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-sajtos minipite, sajtos quiche zöldségekkel, kockasajtos-zöldséges pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panni777
Panni777 Thu, 2017-05-25 12:47

Nagy piteformában (27 cm-es) csináltam és pont 1 pite lett belőle. Nagyon finom lett, a tésztája puha, a töltelék sem maradt folyós. Köszi a receptet! Sosem csináltam még előtte quiche-t, de ezzel kedvet kaptam hozzá. :)

479
finomliszt 250 g
tojás 1 db
vaj 150 g
1 tk
cukor 1 csipet
tej 1 ek
kockasajt 2 db
kápia paprika 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 0.5 csokor