Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges sertésraguleves

Zöldséges sertésraguleves
Zöldséges sertésraguleves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron a kertből szedett, frissen érett zöldségekből a legfinomabb.

De minden évszakban egy remek választás, ha egy finom levest szeretnénk elkészíteni.

Egy nagyon régi receptem, még anno anyukámat néztem, hogyan készíti, és a saját ízlésemre átformáltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kaliforniai paprikát. Adunk hozzá 3 evőkanál étolajat, és kb. 7-8 percig folyamatosan kevergetve, közepes hőfokon pároljuk.
  2. Majd megszórjuk 1 evőkanál finomliszttel.
  3. Hozzáadjuk a kockára földarabolt sertéshúst, és fölengedjük kb. 3 liter vízzel.
  4. Mikor elkezd forrni a víz, leszedjük a keletkezett habot, majd a cukorborsót, karfiolt, halványító zellert, petrezselymet is a leveshez adjuk, és sózzuk, borsozzuk, a húsleveskockát is hozzáadjuk.
  5. Lassú tűzön főzzük, ameddig a hús megpuhul.
  6. A végén levesbetéttel még gazdagíthatjuk, én 2 tojásból készítettem daragaluskát.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 43 134
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
133 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségraguleves, zöldségleves gazdagon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

311
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
fehérrépa 2 nagy db
sárgarépa 3 nagy db
zeller 1 kis db
napraforgó olaj 3 ek
halványító zeller 2 közepes szár
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál
sertéshús 500 g
cukorborsó 200 g
karfiol 200 g
víz 3 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db