Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-sonkás őzgerinc

Zöldséges-sonkás őzgerinc
Zöldséges-sonkás őzgerinc
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először szilveszterre készítettem el a fasírozott mellé, nagyon kapós volt.:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát.
  2. 6 tojást  keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és  összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral.
  3. Felforralunk 2 dl vizet a  fél leveskockával, levesszük  a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal.
  4. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.
  5. A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)
  6. Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 137 275
elküldve: 37
receptkönyvben: 2 218
elkészítve: 60/89
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-zöldséges hidegtál, aszpikos zöldségek, aszpikos őzgerinc, tavaszi őzgerinc, majonézes-sonkás őzgerinc

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diringo
diringo Wed, 2015-12-30 17:55

Elkészítettem, nagyon reményteljesen néz ki, most dermed...

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2014-12-20 02:09

Kedves Ramóna!
Tanácsot kérnék Tőled. Én csak egy őzgerincnyit készítenék és a mennyiség izgat. Ha csak 3 esetleg 4 tojásból készíteném, kihagyva a kukoricát, mert a férjem nem tudja megenni és helyette apró sajtkockákat tennék, akkor ez az adag szerinted megtölti az 1 őzgerincet?
Természetesen az összetevőket is csökkenteném, de azért nem szeretném , ha csak félig lenne a forma.
Az őzgerinc sütőm az a régebbi fémlemezből készült.
Válaszodat köszönettel várom és Boldog Ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak. Üdvözöl: Zsuzsa

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Mon, 2014-12-29 14:20

Szia Zsuzsa! Először is Kellemes Ünnepeket Nektek is! Ez az adag egy őzgerincre elég, de ha marad egy kicsi ( nekem mindig szokott maradni, persze én duplán is csinálom mindig :) ), kiöntöm egy kisebb tálba és azt is felszelem. Ha bármit kihagysz belőle, ugyanannyi mennyiséggel pótlod mással és akkor nem lesz félig az őzgerinc. Én is sokszor változtatom az összetevőket,hogy változatos legyen. Remélem ízleni fog.
Üdv. Ramóna

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 19:49

ez tipikusan olyan recept volt, amiről azt gondoltam, hogy nekem tuti nem így fog kinézni, de így nézett ki, nagyon mutatós! kicsit francia saláta íze van, legközelebb rakok bele is sonkát, mert a férfiak kevesellték a hústartalmát, nekem így is ízlett.

fame
fame Sun, 2013-10-06 19:32

Koszi a receptet ,nagyon jo lett ,es nagy sikert aratott a csaladban es a baratok kozott is koszi

nita13
nita13 Sat, 2011-12-03 23:49

Szia! :) Karácsonyra néztem ki ezt a receptet. Már alig várom,hogy elkészíthessem :) annyi segítséget szeretnék kérni,hogy ha a tojást kihagyom mit ajánlasz belerakni,mert se anyu se én nem esszük meg a főtt tojást?

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Sun, 2011-12-04 12:11

Szia Nita13!

Húúú, most megfogtál....... Talán reszelt sajtot és natúr joghurtot tennék a masszába a sárgája helyett, és párolt borsóval vagy valamilyen más zöldséggel ( sárgarépa) helyettesíteném a tojásfehérjét a masszában. :)
Jó étvágyat hozzá!
Üdv. R.

dobaikata
dobaikata Mon, 2011-09-19 13:51

Ezt biztos elkészítem a fiam szalagavatójára. :) Köszönöm a receptet!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2011-07-26 19:28

Délelőtt elkészítettem!!
Valami isteni finom lett!!!!!!!!!!!!!!!! Dupla adagot csináltam, mert holnap viszem a zsugapartira is..
Még a fagyis dobozokat is felhasználtam annyi lett belőle! Igaz az aljára a végén már vékony szeletre vágott párizsi akadt...
Ajánlom mindenkinek aki szereti a hidegtálakat
Puszi érte.
Magdi

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Wed, 2011-07-27 09:35

Kedves Magdi!

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ennyire ízlett.
Remélem a zsugapartin is elnyerte a játékosok ízlését.
Puszi, üdv. R.

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Wed, 2011-07-27 09:35

Kedves Magdi!

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ennyire ízlett.
Remélem a zsugapartin is elnyerte a játékosok ízlését.
Puszi, üdv. R.

anyamaci 22
anyamaci 22 Thu, 2011-03-03 20:15

Hű,Ramonika,ma ezzel a fantasztikus recepttel elkápráztattam a családomat! Annyira finomra sikerült,és annyira egyszerű az elkészítése!
Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!

Sakumo
Sakumo Mon, 2011-01-03 15:21

Uhh... Én is kipróbáltam és nagyon nagy sikere lett! Nagyon gyorsan elfogyott! :) Húsvétra is biztosan csinálnom kell :)

zsuzskabébi
zsuzskabébi Thu, 2010-12-30 15:59

Elkészült. Holnap lesz az igazság pillanata, de elég ígéretes. Köszönöm a receptet! És köszönet a pozitív kommentekért, az mindig ráerősít az ambícióra. Zsu

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2010-12-27 14:48

Hű,Ramóna,ez csodálatosan jól néz ki!Mielőbb elkészítem,ez biztos!Köszönöm ezt a finom receptet!
Üdvözlettel:anyamaci

iliameli
Panini / iliameli Tue, 2010-11-30 20:14

Szia Ramóna!

Megcsináltam ezt a csudaszép hidegtálat, csak egyetlenegy gondom van vele, hogy nekem kisség több lett a massza, mint az őzgerinc! Így külön tálkába öntöttem a maradékot, és ott szilárdult meg.
Te mekkora őzgerinc formában készítetted? Az enyém egy átlagos, kb. 33x11 cm-es.
Előre is köszi válaszodat!
Üdv: Panini

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Mon, 2010-12-27 16:50

Szia Panini!

Nekem is átlagos őzgerincem van, ha sok zöldségfélét rakok bele,akkor nekem is több szokott lenni, de én mindig dupla adagot készítek és az egyik őzgerincem mélyebb, így bele szokott férni. Üdv. R.

babybaba
babybaba Sun, 2010-08-15 12:14

Nagyon köszi,finomra sikeredett,én még kevés reszelt sajtot is raktam a masszába.Még kellenének ilyen guszta receptek)))))!!! Üdv.

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Sun, 2010-08-15 15:58

Szia. Köszi...:D Az a jó,hogy állandóan lehet változtatni a belevalókat. Én is többféleképpen készítettem már és mindig nagyon ízletesre sikeredett.:D
Üdv. R.

dolffy
dolffy Fri, 2010-04-09 11:25

szia!
húsvétra elkészítettem! hát nagy sikere vot!
még a vegabarát rokonaim sem tudtak neki ellenállni!!!

Ilikefitt
Ilikefitt Tue, 2010-04-06 21:21

Húsvétra készítettem el, és isteni finom lett!! Nagyon szépen köszönöm a receptet ettől kicsit változatosabb lett a Húsvéti menü.
Üdvözlet mindenkinek!!

nixiksz
nixiksz Sat, 2010-04-03 23:07

Szia!

Én is elkészítettem ma, a húsvéti vacsoramenü részére volt.
A formát prágai sonkával béleltem ki, és a masszába csak apróra vágott almát raktam, így kicsit "lájtosabb" lett, de én is fogom készíteni kukoricával,+ ananásszal és van még néhány íz-ötletem.
Kellemes húsvéti ünnepeket!

giorgia74
Gyöngyi / giorgia74 Sun, 2010-03-21 11:18

Én is megcsináltam, és húsvétkor megint szerepelni fog a menüben, mindenkinek nagyon ízlett, isteni finom! (én tettem bele kis kocka piros pritamin paprikát is, a színe miatt na meg íze is jó volt, igaz az ropogott benne...:-))

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Mon, 2010-03-22 18:22

Szia! Szerencsére ezt a receptet lehet sokféleképpen csinálni, mindig valami mást tenni bele. Legutóbb borsót,kukoricát,párolt sárgarépát és ecetes uborkát tettem bele, úgyis ízletes volt. Ki fogom próbálni a pritamin paprikával is. Köszi:D

398
gépsonka 10 dkg
gépsonka 15 dkg
tojás 6 db
uborka 20 dkg
csemegekukorica 80 g
leveskocka 0.5 db
zselatin 25 g
tejföl 2 dl
majonéz 4 ek
mustár 1 ek