Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tepsis csirke

Zöldséges tepsis csirke
Zöldséges tepsis csirke
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor készítem, ha látványosat és finomat szeretnék. Viszont időszűkében vagyok. Az előkészület nem tart túl sokáig. Aztán meg a sütőben elvan egy darabig.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kiadósabbra szeretnénk készíteni, kockára vágott krumplit is rakhatunk bele. Illetve a hűtőnk tartalmához igazíthatjuk a zöldségeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk.,
  2. A tepsibe öntünk egy kis olajat és belehejezzük a husit.
  3. Mellé illetve ráhalmozzuk a kockára vágott répát, a kelbimbót, a fokhagymát, a felkarikázott paradicsomot, a cikkekre vágott hagymát és a zöldborsót.
  4. A zöldségre is szórunk egy kevés sót. Vizet löttyintünk bele.
  5. Lefedjük a tepsit, és kb. 50 percig sütjük.
  6. Hústűvel ellenőrizzük a combok állapotát. Ha megpárolódtak, levehetjük a fedőt, és 10-15 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 40 161
elküldve: 7
receptkönyvben: 683
elkészítve: 30/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Bhcsilla

Mióta szakács: 2010.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecombok zöldségágyon, párolt-sült csirke zöldséggel

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2011-10-01 18:18

kedves Móni és Edit,

én nem tudok csirkét bontani. nem vagyok kényes, anyukám se tud. apukám igen, de ő meg nem mutatta meg nekem. kiskoromban egyrészt kizavartak a konyhából, másrészt én se nagyon feszültem meg a tudás elsajátításáért. természetesen, most már szívesen megtanulnék csirkét bontani, függetlenül attól, h csak a mellét eszem meg. a mondandóm lényege csupán az, h néhányan önhibájukon kívül maradtak le bizonyos, mások által természetesnek vett tudásmorzsákról :-)

minden szépet és jót!

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-10-01 20:17

Kedves Szépróza ! Természetesen nem mindenki kényeskedésből nem tud csirkét bontani .:)))) De nem késő , még most is megtanulhatod :) Ha akarod!!!! A legjobb tanító apukád lenne !! :)))) Sok sikert hozzá:))) Jó pap is holtig tanul ! Üdv Edit

z1
z1 / z1 Sun, 2011-10-02 00:44

...csak egy éles, vékony pengéjű kés, meg egy csirkevágó olló.
Hajrá!
Z.

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2011-07-15 14:14

Elkészítve, elfogyasztva. Tényleg nagyon finom. Viszont egy dolgot legközelebb másként csinálnék. A húst 30 percig magában sütném, csak utána adnám hozzá a zöldségeket, és sütném együtt 45 percig. Mégpedig azért, mert nekem a zöldségek eléggé szétmállottak, a hús viszont nem vált el a csonttól, egy kicsit rágós maradt. De persze, lehet, hogy csak pechkes voltam, valami jó kis öreg pipit sóztak rám... Szóval nagyon egyszerű, ezt az ételt rendszeresíteni fogom. Köszi! Ildi

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sun, 2011-07-17 21:42

Kedves il-di! Nagy örömmel tölt el, hogy bevált a recept. Szerintem hús függő is, hogy meddig kell sütni. Nálam is volt olyan, hogy elég nagy combokat sikerült vennem, azokat picit elősütöttem én is. De általában nem szoktam. Ártani biztosan nem ártasz vele.

burkun
kun krisztina / burkun Fri, 2011-06-17 12:31

Azt szeretném kérdezni hogy a víz nagyon kell alá? Mert szerintem a hagyma a hús is enged elég levet.

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Fri, 2011-06-17 21:01

Csak egy nagyon kicsi, hogy amíg a hagyma meg a husi nem enged levet, addig biztosan ne süljenek oda. Ha azt szeretnéd, hogy a végén jó szaftos legyen, akkor lehet egy picit többet löttyinteni hozzá.

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2011-02-08 20:40

Azért szerencsére nem minden bolti csirke néz így ki... én mindenesetre vártam volna a feltöltéssel, amíg fotogénebb példányokhoz jutok.

vena
vena Tue, 2011-03-01 14:35

"én mindenesetre vártam volna a feltöltéssel, amíg fotogénebb példányokhoz jutok." Hogy valaki milyen tökéletes!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-02-06 12:51

Kedves Csilla! A recepttel semmi gond,sőt nagyon jó! A bolti csirkével volt gondja alp65- nek amiről nem Te tehetsz. sajnos ,hogy ilyenek mer tényleg nem gusztusosak és akkor még ott van , hogy nem tudjuk mivel etették őket / dioxin stb.../ Az volna jó ha mindenki hozzátudna jutni igazi házi csirkéhez, tyúkhoz , aminek teljesen más az íze mint a boltinak. De sajnos ez nem lehetséges:((((( Meg azért azt is tegyük hozzá ,hogy van aki meg sem tud , vagy akar ,pucolni egy csirkét:(((( Lustaságból vagy finnyásságból. Volt egy barátnőm aki mindig nevelt otthon sok csirkét amit egyszerre levágtunk és ment a hűtőbe. A lánya azért nem segített mer azt mondta , hogy sajnálja a csirkéket. De ő volt az első aki evett belőle, mert a rántott csirkét már nem sajnálta.:))) Ilyen is van. A recepted pedig igen is tetszik:))) Meg is fogom csinálni házi csirkéből. Gondolom nem muszáj csak combnak lenni benne? Üdv Edit

fabine
fabine / fabine Sat, 2011-10-01 09:34

Kedves laraed!
Maximálisan egyetértek veled.A mai vidéki lányok már nem olyanok mint régen, tisztelet a kivételnek. Szerintem az, hogy egy lány megtanuljon szétbontani egy csirkét alapvető dolog, én is meg fogom tanítani a lányomat, nálunk nincs finnyáskodás a konyhában. A bolti csirkéről meg csak annyit, hogy sajnos nekem sincs lehetőségem házi csirkét vásárolni, de érdekes módon itt, nálunk Ausztriában sokkal szebbek a bolti csirkék, mint Magyarországon. Nincsenek tele vérrel és a csontjuknál sem barnák. Anyukámtól tanultam, ha marad vér a csirkében egy órára jó hideg vízbe kell áztatni, és átnyomkodni a csontja mellett, így valamennyi vértől még meg lehet szabadulni. A csont barnaságával sajnos nincs mit tenni.
Üdv: Móni

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-10-01 16:53

Kedves Fabine ! Örülök , hogy egyetértünk . Az én lányom is tud csirkét pucolni , és bontani , nálunk sincs kényeskedés:)) . Üdv Edit

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sun, 2011-02-06 20:35

Kedves Edit! Teljesen igazad van a csirkével kapcsolatban. Nincs is gondom alp65 megjegyzésével. Igyekszem én is amiből lehet házit venni ill. saját magam elkészíteni, megtermelni (tavaly már a fűszernövények termesztésére is ráálltam) Sajnos megbízható csirke forrásom nincsen. Disznóhúst szerencsére nem kell boltit vennem. Szerintem csontos csirkemellből, szárnyból is finom lehet. Úgy gondolom, hogy ehhez a recepthez érdemes nem filézett húst használni. Jó főzőcskézést kívánok Neked!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-02-06 21:32

Kedves Csilla! Sajnos , hogy nem lehet házi csirkéhez jutni. De tudod az is baj , hogy az igazi csirke ami nem tápon nő fel , hanem kukoricadarán meg borsón , meg kapirgál az udvaron , azok nem nőnek meg olyan hamar mint a fehér " boyler "csirkék. Azon az áron amiért a boltit megvesszük nem lehet előállítani. Így nagyon drága a házi csirke. Nekünk van saját nevelésű csirkéink , de mi sem adunk el belőle mert , ha megkérnénk azt az árat ami a levágásig megettek / és akkor még hasznunk nincs is rajta /akkor kétszer annyiba kerülne mint a bolti. Meg fogom csinálni egy egész csirkéből. Abban van csont is meg hús is :))) Köszi a receptet.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-02-06 12:26

Kedves Bhcsilla!
Tiéd lett 2011. február 5. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-02-05 10:59

Kedves Bhcsilla!
Tiéd lett 2011. február 4. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 22:21

Bocsika !! Igen , a házi csirkének is piros a vére! Igen , arra gondoltam , hogy amit mi vágunk az nem lesz véres a csontnál, így nem lesz fekete:)) Nem akartam senkit megbántani , de ez kibukott belőlem. A recept pedig , igen , nekem is tetszik !!!! Nem kell rögtön ugrani a másikra , ha ír valamit ami nem tetszik.Bocsika!!

zsuzsi965
zsuzsi965 Sat, 2011-02-05 17:33

Igazad van, alp65, tényleg nem guszták ezek a véres combok. Egyszer én is ilyet vettem, a kukában landolt, azőta combot nem veszek. De tudod, ez egy olyan fórum, ahol a kritikának nincs helye, csak a nyálas bájolgásnak ;-)

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2011-02-05 17:41

Kedves zsuzsi965! Szerintem rosszul látod a dolgot. Bármilyen véleményt le lehet írni. A lényeg, hogy azt kulturáltan és ne bántó módon tegye valaki. Ha valakinek nem tetszik, nem készíti el. Örülök, hogy sokaknak tetszik a receptem, de elfogadom azt is, ha másoknak nem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 21:41

Hűű ez nagyon guszta lenne , ha nem lennének a combok feketék a vértől. Én ezért eszem csak házilag termelt és vágott csirkét.Tudom , hogy ezt nem mindenki teheti meg sajnos. De maga a recept nagyon tetszik.

zafirov
zafirov Fri, 2011-02-04 21:53

Bocsika de szerintem a házilag termelt csirkének is piros a vére, ha csak nincsenek "kékvérű" rokonai.
A recept egyébként szuper és bolti csirkéből fekete vérrel is isteni lett.:):)

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-02-04 22:04

Kedves Zafirov ! Szerintem az előző hozzászóló arra gondolt , hogy azért eszik házi csirkét és saját vágást , mert az levérzik rendesen és nem fordul elő , hogy fekete legyen a csontnál. A recept pedig szerintem is szuper :))) és az előző hozzászóló szerint is az:))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 20:53

Egyszerű,nagyszerű és gyönyörű a kép is!

lubikme
Lubikme / lubikme Fri, 2011-02-04 20:47

Ez egyszerüen fantasztikus ha lesz rá alkalmam biztos kiprobálom.Én azért a piritáskor sajtot is fogok csempészni rá.De biztos siker már olvasatra is.
Üdv: lubikme

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-02-04 18:35

Bhcsilla!

Szerintem úgy jó ahogy van.Egy baja van csak, nem tudok enni belőle.:-))) De mivel mindegyik alapanyag csúcs, és elérhető, meg fogom csinálni.Mentve.Köszi szépen. Éva-Anyóca

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Fri, 2011-02-04 19:02

Nincs mit! Örülök, hogy tetszik. Tényleg semmi extra hozzávaló nem szükséges hozzá, mégis finom és mutatós....

ducijuci
ducijuci Fri, 2011-02-04 14:10

Én ezt az ételt általában olyankor készítem amikor a mélyhűtőben túl sok az egyéb célra nem elegendő
zöldség,kiegészítem burgonyával, mindig máshogy fűszerezem pl: gyömbér , szerecsendió ,esetleg
szegfűbors. Magyon szeretem, kiadós egytál.

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Fri, 2011-02-04 13:48

Szoktam tejfölösen is készíteni, csak akkor zöldségek nélkül. De hát ez ízlés kérdése...

465
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 3 db
kelbimbó 20 dkg
sárgarépa 4 közepes db
zöldborsó 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek