Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tészta

Zöldséges tészta
Zöldséges tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami nagyon "extra" zöldséges tésztát... :) Hirtelen ötletelve ezt találtam ki, és nagyon finom lett, gondoltam, megosztom. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. Megpucoljuk a hagymát, megmossuk és felvágjuk kockákra. Megmossuk a spárgát, paradicsomot, spenótot, és felvágjuk őket kis darabokra.
  3. A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a paradicsomot, spárgát, spenótot, öntünk rá kis vizet, és hagyjuk főni.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, plusz én raktam hozzá fokhagymaport, kb. 1 teáskanállal összesen.
  5. Mikor már úgy látjuk, hogy szépen összefőttek a zöldségek (és elég leve van), rátesszük a mascarponét, majd reszelünk bele egy kevés sajtot. (Bármilyen lehet szerintem, én trappista sajtot reszeltem bele.)
  6. Kicsit még összefőzzük őket, ha kell, még sózunk, borsozunk, stb, amit éppen kíván még, ízlés szerint.
  7. Én kukoricaliszttel sűrítettem még kicsit a végén, mert elég híg volt a lé, lehet sima liszttel is.
  8. Összekeverjük a szószt a tésztával.
  9. Végül a tetejére mehet még egy kis reszelt sajt tálaláskor. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 23 897
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bebi0714

Mióta szakács: 2017.04.27.
1 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta, paradicsomos tészta, spárgás tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
penne 250 g
paradicsom 2 nagy db
fehér spárga 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
spenót 50 g
mascarpone 125 g
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 tk
olívaolaj 1 ek