Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tojáslepény

Zöldséges tojáslepény
Zöldséges tojáslepény
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártam, akik nálam aludtak, így tudtam, hogy másnap reggelivel kell előállnom. Igaz, hogy korán keltem, de megérte, mindenki odavolt érte. Laktató, kiadós, finom reggeli volt, teával kitűnő.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel is kínálhatjuk, de akár savanyúság vagy friss saláta is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap elkészítjük a héjában főtt, pucolt, kis kockákra vágott burgonya a hűtőben várja a reggelt, a kifőzött borsóval együtt.
  2. Reggel a vékonyra vágott szalonnát kisütjük, kis szeletekre nyisszantjuk.
  3. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk egy-egy nagyobb szeletet a paprikákból kockákra vágva, együtt pirítjuk kicsit, majd beledobjuk a szalonnát, a borsót és a burgonyát. Kikent tepsibe simítjuk.
  4. A tojásokat felverjük a tejjel, a borssal, sóval, hozzáadjuk a tárkonyt.
  5. Ezzel leöntjük a tepsiben lévő anyagokat, jó vastagon meghintjük reszelt sajttal, és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. Sülés után körülbelül 10-15 percig hagyjuk állni, hogy szépen szeletelhető legyen.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 588
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsós-szalonnás tojáslepény, reggeli tojáslepény szalonnával és borsóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
zöldborsó 30 dkg
burgonya 30 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
tojás 5 db
tej 5 ek
zöldpaprika 1 közepes db
pritaminpaprika 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek