Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségfasírt 2.

Zöldségfasírt 2.
Zöldségfasírt 2.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc a családban a zöldségfasírt. Én még jobban is szeretem, mint a hagyományos darált húsos fasírtot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Többféle zöldséggel lehet még dúsítani a fasírtunkat. Például friss kelkáposztával; viszont azt érdemes megfőzni előtte. Tálalhatjuk joghurttal, valamilyen más mártogatóssal, de tejföllel és sajttal vagy főzelék-feltétként is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket kis lyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Külön tálkában egyesével feltörjük, és felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a zöldségekhez. Ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt teszünk bele.
  3. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Kb. 1 cm magas, lapos pogácsákat készítünk belőle.
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük őket. Friss joghurttal tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 260
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

répás zöldségfasírt, zöldségpogácsa joghurttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2013-03-14 22:22

Nekem irtózatos mennyiségű olajat felszívott. Komolyan majdnem fél litert, rendesen tocsogott még a második adag papírtörlő is!!! Egyébként finom, de mit lehet tenni ez ellen az olajfelszívás ellen???? Tud valaki mondani vmi okosat?
Előre is köszönöm!
Tímea

rschuck
rschuck Wed, 2013-02-13 15:39

Elkészítettem, nagyon jó lett:) Annyit módosítottam, hogy pár kanál olíva olajat adtam hozzá és sütőben sütöttem :)

Monamoni
Mona / Monamoni Sat, 2012-03-31 18:42

Nagyon tetszik, hogy olcso alapanyagokbol elkeszitheto es megis egeszseges fogas! Köszönet a receptert! Moni

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-02-23 16:12

Megcsináltam,nagyon finom!Annyi malőr történt,hogy az első sütésből kifelejtettem pont a hagymát!De így is jó volt,mert a zeller íze dominált,és azt nagyon szeretem!A másodikba beletettem,így viszont a hagymaíz volt érezhető csak,de nem tudom eldönteni melyik volt jobb!Üdv!Zita

Tánya88
vNóra / Tánya88 Thu, 2012-02-23 17:16

örülök, hogy ízlett! :) így is van, ez az étel azért jó, mert mindig másmilyen lesz, nem is szentírásként kell kezelni a receptet, ami épp van otthon, azt kell tenni bele... nekünk akkor volt a legfinomabb, mikor a frissen felszedett káposzta dominált benne :) üdv: Nóri

720
sárgarépa 2 db
karalábé 1 db
burgonya 1 db
zeller 0.5 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
tojás 4 db
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl