Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával

Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával
Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentesen is lehet remek ünnepi ételt készíteni! Ráadásul ez glutén- és laktózmentes is!

Ezt az ételt a mindenevők is simán be fogják tolni, de a mentesen étkezőknek olyan alternatíva lehet, aminek hála nem csak a köretre lesznek kényszerülve.

hozzávalók / 4 adag

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a könnyebb részekkel. A meghámozott, felkockázott krumplit főzzük meg bő, sós vízben. Az se baj, ha kicsit túlfő, mert akkor könnyebb összetörni.
  2. Aprítsuk fel a hagymát, majd süssük addig a kókuszzsírban, míg kicsit meg nem pirul. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát. Az óvatosan összetört, főtt krumplihoz öntsük hozzá a zsíros hagymát. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal.
  3. A répákat karikázzuk fel, és egy tepsibe helyezzük el úgy őket, hogy ne takarják egymást. Öntözzük meg szezámolajjal, szórjunk rá sót, borsot és chilipelyhet. Körülbelül 20 perc elég is nekik a sütőben.
  4. A fasírthoz egy aprítógépben aprítsuk össze az összes zöldséget. A kókuszzsírral együtt egy serpenyőben addig pároljuk őket, míg a felesleges víz eltávozik belőlük. Ekkor adjuk hozzá a hajdinakását, és hűtsük ki egy kicsit. Mehet a masszába a többi hozzávaló. Aztán jól keverjük össze az egészet.
  5. Ez a massza éppen megtölt egy klasszikus őzgerincformát. Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. Addig, míg a teteje meg nem pirul.
  6. A mézes öntet a legegyszerűbb. Csak tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és kézi habverővel dolgozzuk őket össze. A díszítéshez én még fekete szezámmagot használtam.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 15 200
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával, sütőben sült répával és mézes mázzal, vega fasírt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1254
sárgarépa 1 közepes db
csiperkegomba 150 g
zeller 150 g
cékla 150 g
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
hajdinaliszt 100 g
zabpehelyliszt 80 g
burgonyapehely 50 g
zabpehely 40 g
tojás 4 db
lenmag 1 ek
kókuszzsír 4 ek
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
kókuszzsír 8 ek
fűszerpaprika 2 ek
sárgarépa 3 közepes db
szezámolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szezámolaj 6 ek
szójaszósz 4 ek
méz 6 ek
fokhagymakrém 1 ek