Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséggel töltött párnácskák húsosan

Zöldséggel töltött párnácskák húsosan
Zöldséggel töltött párnácskák húsosan
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és kiadós szombati ebédet szerettem volna készíteni az itthon fellelhetó alapanyagokból. Ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A zöldségek és a hús fajtája szabadon variálhatók.
Hús nélkül vegán variációt is készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk őket apróra.
  2. Egy mély serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és kissé megpirítjuk.
  3. Jöhetnek bele sorban a zöldségek: gomba, zöldborsó, kaliforniai paprika, végül a sárgarépa. (A sárgarépűt érdemes egy picit előpárolni, erre kiválóan alkalmas a mikróban használható párolóedény.)
  4. Kicsit süssük együtt az egészet, majd keverjük hozzá a darált húst. Fehéredésig süssük, majd ízesítsük a fűszerekkel. 
  5. Nyújtsuk ki a leveles tésztánkat, nem kell nagyon vékonyra! Vágjunk belőle 12x12-es négyzeteket, majd csináljunk rájuk 1,5 cm-es keretet, még egy rétegben, így amikor sütjük, és szépen felemelkedik a tészta, magába zárja a tölteléket.
  6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a párnácskákat, közepüket szúrkáljuk meg villával, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük előmelegített sütőbe, amíg kissé elkezd felemelkedni a tészta. 
  7. Vegyük ki, töltsük meg a húsos raguval a mélyedéseket, és tegyük vissza őket sülni, amíg a tészta szép aranybarna lesz (kb. 10-15 perc).
  8. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 227
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött párnácskák, zöldséges-húsos párnácskák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petra 26
Petra 26 Tue, 2012-07-17 15:31

Kedves Ms. Poppy!
Köszönöm a receptet, finom lett! Én paradicsomot is tettem bele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 13:42

Meg kell kenni valamivel, vagy könnyen ráragat a perem?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sat, 2011-01-22 17:38

Kedves Pagi!
Nem szükségszerű, de ha biztosra szeretnél menni, vékonyan lekenheted enyhén vizes ecsettel vagy tojással. Sülés közben úgyis szépen egyben marad.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 19:24

Köszönöm a gyors választ és a receptet. Meg fogom próbálni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-15 09:37

Ahogy Kabos mondja a filmben:" ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit." Igaz, a vízre gondol, de majd lesz amit csirkésen csinálok, lesz amit eredeti recept szerint,azt lehet válogatni, ki tudja , lehet vega is lesz benne. Köszi!Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-06-14 21:56

Köszi a biztatást, remélem én is, szeretik az érdekességet, de nem túl finnyásak szerencsére, a család se.Lehet, az mondjuk csirke v. pulykamelle is?Éva Próbaként. Hm...

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Tue, 2010-06-15 08:11

Nyugodtan csináld csirke- vagy pulykamellel. Nem feltétlen kell ledarálni a húst, az is elég, ha kisebb darabokra vágod. Bátran próbálkozz vele!:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-06-13 18:58

Nagyon guszta!Nem is bonyolult.Ránéztem, és éhes lettem.Jó ötlet, kora esti vendégvárónak is , remélem, mert az lesz az első alkalom, amikor kipróbálom.Éva

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2010-06-14 08:40

Szerintem vendégvárónak abszolút jó, és igazából szabadon variálhatod a tölteléket, ízlésednek megfelelően. Ha esetleg van vega is a vendégek között, egyszerűen ki lehet belőle hagyni a húst.
Biztos sikerül elkészíteni és remélhetőleg sikert aratsz vele.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 06:47

Super! kipróbáltam, többféle izesitéssel is a Te alapötletedet felhasználva, PL. Virslik baconba tekerve sajttal megszórva mellé tzatziki. Cukkini brokkoli s, répa darált pörkölttel . Családom nagyon szereti.
Ja és a juhturos tejfölös csirkedarabok hát.... úgyhogy köszike a receptet.

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sun, 2011-03-13 12:29

Kedves Marion37!
Micsoda ízkavalkádot soroltál fel! Örülök, hogy tetszik az alaprecept.:) Tényleg az a jó benne, hogy gyakorlatilag bármilyen töltelékkel el lehet készíteni.

534
leveles tészta 50 dkg
tojás 1 db
darált sertéshús 50 dkg
gomba 20 g
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 15 dkg
sárgarépa 2 kis db
piros kaliforniai paprika 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint