Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves babbal, borsóval, répával

Zöldségleves babbal, borsóval, répával
Zöldségleves babbal, borsóval, répával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story nagyon egyszerű: a párommal imádjuk a zöldbabot, és már mindketten elég rég ettünk, ráadásul szerettem volna valamilyen levest főzni, így egyértelmű volt, hogy ez lesz a menü...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ezt a levest nagyon sokféleképpen lehet variálni, főzhetjük szinte bármilyen zöldséggel: karalábéval, zellerrel, karfiollal, brokkolival, tehetünk bele gombát, póréhagymát, csak a képzeletünk szab határt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot feldaraboljuk, a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra karikázzuk.
  2. Olívaolajon pár percig dinszteljük, közben kavargatjuk, majd felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és fedő alatt kis lángon főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. Én fagyasztott borsót használtam, ezért azt csak a legvégén adtam hozzá, mikor már majdnem puha volt a többi.
  4. Mielőtt kész, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 715
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorciiii

Mióta szakács: 2015.08.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves, zöldbabos leves, zöldbableves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

108
zöldbab 40 dkg
sárgarépa 4 közepes db
zöldborsó 40 dkg
zöldség alaplé 2 l
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint