Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves Katharosz konyhájából

Zöldségleves Katharosz konyhájából
Zöldségleves Katharosz konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régi "Szot" üdülők hangulatát idézi fel ez a leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: a zöldségeket ízlés szerint változtathatjuk benne, illetve ami éppen otthon van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, egy fazékban az olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, ügyelve rá, hogy nehogy megégjen.
  2. Rátesszük az egyforma, apró kockára vágott zöldségeket, és kevergetve rövid ideig pirítjuk. Pirospaprikával és a finomliszttel megszórjuk, átforgatjuk, végül felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  3. Fűszerezzük, só, bors, leveskocka, vágott petrezselyem, felforraljuk, majd lefedve kis lángon főzzük.
  4. Közben hozzáadjuk a tésztát, és kissé megkeverjük, ha szükséges, utánaízesítjük, és készre főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Gezemice leves, vegyes zöldségleves, szalonnás zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dgabriella
dgabriella Fri, 2014-01-10 19:24

Finom lett, köszönöm a receptet. Bár kicsit változtattam rajta. :)

232
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
zeller 0.5 db
zöldbab 15 dkg
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 0.25 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
leveskocka 1 db
kagylótészta 5 dkg
víz 1.5 l