Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves májgaluskával

Zöldségleves májgaluskával
Zöldségleves májgaluskával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A puha de mégsem széteső májgaluska titka a benne lévő vaj, liszt és zsemlemorzsa megfelelő arányában rejlik.

hozzávalók / 4 adag

leves

májgaluska

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt pároljuk.
  2. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a felezett paprikát és paradicsomot, zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforraljuk, és rövid ideig főzzük.

májgaluska

  1. A májat elkaparjuk, a hagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatjuk, és megfőzzük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 926
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves májgaluskával, májgaluskaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

410
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
kacsazsír 2 ek
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
csirkemáj 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint