Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves nyúlmájjal, gríznokedlival

Zöldségleves nyúlmájjal, gríznokedlival
Zöldségleves nyúlmájjal, gríznokedlival
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szegfűbors a lelke ennek a levesnek. Jól harmonizál a máj ízéhez.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Májas gríznokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérrépát pároljuk a zsiradékon 1-2 percig, majd mehet bele az összes zöldség és a borsó.
  2. Felengedjük vízzel. Teszünk 1 paprikát és 1 paradicsomot hozzá. Fűszerezzük. Később teszünk bele összevágott petrezselymet.
  3. Főzzük meg jól a zöldségeket.
  4. Közben a gríznokedli hozzávalóit villával összekeverjük. (1-2 percig állni hagyjuk)
  5. Beletesszük az apró kockára vágott krumplit a levesbe.
  6. Majd kiskanál hegyével szaggassuk a levesbe a nokedliket.
  7. Egyszerre fog megfőni minden belevaló.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves májgombóccal, szegfűborsos zöldségleves nyúlmájjal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amee
amee / amee Fri, 2011-05-27 22:42

Haat ez a leves nagyon jol nez ki, a talalas meg egyszeruen lenyugozo.Oszinten ez a leves nekem a gyerekkoromat(olyan jo,megorultem a recinek) idezi elo,nagyon de nagyon utaltam a nyulbol keszult eteleket,a csaladom annal inkabb szereti.Mindig ideges,hisztis voltam mikor nyuszi volt ebedre,mostmeg,ha anyukam azt keszit,legalabb a levet eszem meg,a hust meghagyom nekik.Atadom anyukamnak ezt a receptet,tuti megorul neki en meg majd megkostolom a levet,meg a zoldsegeket kihalaszom:-D

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2011-05-28 07:40

Igen Kedves :-D !
Ezzel én is így vagyok.Sőt egyszer gyerek koromban találtam nyúl szőrt a ny pöriben.
Azóta nem ettem ! Viszont szeretem a májat és a nyúlmáj különlegesen finom.
Sajnálom ,hogy még nem tudom ki is a kedves hozzászóló,. Hogyan lehetne megtudni kivel csevegünk éppen... Jólesett a dicséret is. Spájzolom őket ! Üdv Magdi

amee
amee / amee Sat, 2011-05-28 15:38

hm,ez jo kerdes,ezt en sem tudom,hogy hogyan lehet megtudni.Esetleg a facebookos nosalty oldalrol,ha oda irunk kommentet,mas otletem nincs.Tovabbi jo fozest,sutest!!!:-) xxx

390
fehérrépa 5 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
zeller 0.5 közepes db
zöldborsó 25 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
4 kávéskanál
burgonya 1 db
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
garam masala 1 kávéskanál
curry por 1 kávéskanál
bors 1 csipet
tojás 1 db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
nyúlmáj 20 dkg
szegfűbors 0.5 ek
petrezselyem 0.5 csokor
búzadara 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 teáskanál