Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves ricottás gnocchival

Zöldségleves ricottás gnocchival
Zöldségleves ricottás gnocchival
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pont úgy indult ennek az ételnek a készítése, mint a mesebeli kőlevesnek. Először is volt egy kis ricotta az egyik fiókban, a másikban pedig egy még kisebb darab füstölt mozzarella, és eszembe jutott, hogy már régóta ki akartam próbálni a ricotta gnocchi-t. Szóval a gomb már megvolt, csak kabát kellett hozzá. A leveshez való is így adódott össze, amit találtam a kamrában meg a hűtőben, mindent összeszedtem. 

hozzávalók / 6 adag

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a leveshez

  1. A lencsét átválogatjuk, többször átmossuk, végül tiszta vízbe áztatjuk fél órára. Ne hagyjuk tovább, mert nem marad belőle semmi.
  2. Vágjuk apróra a bacont, egy nagy fazékban olvasszuk ki a zsírját. Szedjük ki szűrőlapáttal, tegyük félre. A visszamaradt zsíron pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk illatozni. Keverjük el a sűrített paradicsomot a hagymákkal, kicsit pirítsuk át, hogy ne legyen nyers íze.
  3. Rakjuk a fazékba a felkarikázott répát, zellert illetve a kockára vágott burgonyát. Öntsük bele a leszűrt lencsét meg 2 púpos teáskanálnyi fűszerkeveréket. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel (kb. 2,5 l). Forraljuk fel, rakjuk bele a csípős paprikát meg a paradicsomot, sózzuk, és főzzük majdnem puhára a zöldségeket.

a nudlihoz

  1. A ricottát tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni belőle.
  2. Fél óra elteltével keverjük össze a liszttel, a felvert tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a finomra reszelt sajttal.
  3. Kanalazzuk habzsákba vagy egy nejlon tasakba, aminek az egyik sarkán kb. 2 cm nagyságú nyílást vágunk.
  4. Amikor a leves már majdnem kész, rakjuk bele a kockára vágott cukkinit. Amikor újra forr, akkor a bal kezünkkel tartsuk a nejlon tasakot, és nyomjuk kifelé a nudlit belőle, a jobb kezünkben pedig egy ollóval elvágjuk 4 cm hosszúra. Mikor feljön a leves tetejére, onnantól számított 2 percig főzzük. Egyet vegyünk ki, és vágjuk ketté, hogy megfőtt-e.

a fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és fűszeres üvegcsében száraz, hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: levesek
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kőleves, zöldséges krumplileves ricotta gnocchi-val, zöldségleves ricottás gnocchival, krumplileves ricottás nudlival

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fneeta
Neeta / fneeta Thu, 2014-04-17 10:42

A fűszerkeverék hova megy bele vagy mihez kell? Lehet én vagyok figyelmetlen és nem vettem észre...

witch
witch / witch Wed, 2014-04-16 17:24

Ha ugy latjuk, hogy ennyi leves nem fog egyszerre elfogyni, akkor kulon sos vizben fozzuk ki a nudlt es csak talalaskor rakjuk bele.

313
vöröslencse 10 dkg
bacon 4 szelet
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 2 dkg
sárgarépa 3 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
burgonya 20 dkg
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
koktélparadicsom 12 db
cukkini 1 közepes db
2 teáskanál
víz 2.5 l
ricotta 12 dkg
finomliszt 12 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
0.25 teáskanál
fekete bors 1 késhegynyi
mozzarella 5 dkg
római kömény 2 ek
koriander 2 ek
kurkuma 2 teáskanál
chilipehely 0.5 teáskanál
mustár 0.5 teáskanál
gyömbérpor 0.5 teáskanál