Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves vajgaluskával

Zöldségleves vajgaluskával
Zöldségleves vajgaluskával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vajgaluskát igazából a zöldborsólevesbe szoktam tenni. Aki nem ismeri, az mindenképpen próbálja ki. Tényleg nagyon finom levesbetét.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, sárgarépát, fehérrépát, karalábét, gombát és a zellert kisebb kockákra vágjuk.
  2. Felforrósított olajon a többi zöldséggel együtt egy kicsit pirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és rögtön felöntjük 1,8 l vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. Eközben elkészítjük a vajgaluskát: A puha, de nem olvasztott vajat összekeverjük a tojással, a liszttel, és a sóval, tésztává gyúrjuk. Egy hideg vízbe mártott késsel falapról a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és 3 percig főzzük.
  4. A petrezselymet felaprítjuk, tálaláskor a leveshez adjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 919
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajgaluskás zöldségleves, zöldséges leves vajgaluskával, galuskás zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

218
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 db
gomba 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.8 l
napraforgó olaj 2 ek
vaj 50 g
finomliszt 5 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint