Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségpörkölt misoval

Zöldségpörkölt misoval
Zöldségpörkölt misoval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japán konyha nélkülözhetetlen eleme a sűrű miso paszta, melyet (általában) szójababból készítenek. Az erjesztés ideje alapján fehér (a receptben ezt használtam), vörös, fekete egyéb misok léteznek. A legelterjedtebb felhasználási módja a miso leves (miso+daishi-azaz alaplé és egyéb zöldség, tészták elegye), de ezenkívül majonézhez, szószokhoz is használják. Alternatív miso felhasználásra kutatva leltem erre a receptre, mely nem igényel (egyéb) különleges alapanyagokat.

Igazán feldobja a savanykásságával egy egyszerű zöldségpörkölt ízvilágát.

Recept innen: thefullhelping.com

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg a hagymákat, répát, zellerszárat, egyéb tetszés szerint választott zöldségeket. Tűzről levéve keverjük hozzá a pirospaprikát.
  2. Öntsük fel az alaplével, belerakva a babérlevelet, borsot. Tegyük bele a kinn maradt zöldségeket (csicseriborsó, kelkáposzta, krumpli..).
  3. Ízesítsük halszósszal és a miso pasztával (ezt előzőleg keverjük simává az alaplével). Főzzük készre.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 533
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
27 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

miso zöldségtál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
csicseriborsó 600 g
kelkáposzta 0.5 kis fej
burgonya 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
babérlevél 4 db
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
miso 4 ek
alaplé 2 l
halszósz 3 ek
bors 0 ízlés szerint