Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségpörkölt rizságyon

Zöldségpörkölt rizságyon
Zöldségpörkölt rizságyon
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jóuram gyanakodva nézegette, amikor kivettem a hűtőből a zöldbabot és melléraktam a rizst. Mindig így kezdődik, amikor nem tudom, mit főzzek. Mártírként felajánlotta, hogy segít leszárazni a zöldbabot, de szerintem csak azért, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy ebből valami ehető lesz, és minden lépésemet figyelni akarta, nehogy valami olyat főzzek, ami visszafordíthatatlan természeti károkat okozna a belső ökoszisztémájában.
Addig-addig, amíg lassan szimatolni kezdett, és bár hiába végzett a zöldbabbal, tessék-lássék még mindig ott üldögélt a konyhában, mintha olvasna - de szerintem szó sem volt erről, egyszerűen nem hitte el, hogy ebből vacsora lesz.
Én azért ennél bizakodóbb voltam. Az ökoszisztéma, köszöni, jól van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén lúgosít
A kép már másnap készült, amikorra a rizs szinte felszívta az összes szaftot, így lehetett ilyen szépen szeletelni. Egyébként egy nagy kupac romhalmaz, amikor elkészül, senki ne ijedjen meg, ha cseppet sem fog hasonlítani a képen látható kockához. Másnap már fog. Mivel a rizs tényleg elképesztő mennyiségű szaftot felszív, ezért érdemes a pörköltet is bő szafttal készíteni és azt a rizsre önteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd egy tepsi aljára terítjük 2-3 cm vastagon.
  2. Közben a zöldségekből bő leves pörköltet készítünk: a megpirított hagymára teszünk pirospaprikát, rá a babot, gombát, paradicsomot, paprikát, erősen fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl vízzel és 15 percig főzzük.
  3. Ráterítjük a rizsre, a szaftját is ráöntjük.
  4. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, ezt is ráöntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 702
elküldve: 1
receptkönyvben: 486
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges rakott rizs, rizses rakott zöldség, gombás rakott zöldbab, zöldbabpörkölt gombával és rizzsel, zöldbabos gombapaprikás rizságyon, rizzsel rétegzett zöldség

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalamarzsu
kalamarzsu Sat, 2013-03-16 13:07

Kedves Eszter.Már nagyon sokszor elkészítettem, csak a zöldségfélék változtak benne, imádja a vega lányom.Igazán hálás vagyok ezért a receptért.

oreganyo
oreganyo Sat, 2011-06-25 05:09

Nagyon jó lett, még egy kis fokhagymát is reszeltem a szaftba, a tetejére pedig füstölt-sajtot tettem.
Sajnos nem sok maradt, hogy hidegen is megkóstoljuk. Természetesen nálam a hozzávalók már gyakorlat szerint alakultak, mi csak ketten eszünk.

oreganyo
oreganyo Fri, 2011-06-24 10:36

Szervusz Eszterke! jó pap is holtig tanul, hát még egy öregasszony. Csináltam már hasonlót, de nem sütöttem meg, csak a szaftos rizs volt. Ma megfőzöm,-sütöm, gomba helyett (mert nincs itthon) virsli-karikákkal. Köszi az ötletet. Öreganyó

Tinka87
Tinka87 Fri, 2011-06-17 03:30

Tudsz adni valami tippet, hogy mit használhatnék zöldbab helyett? :)
Betti

muphrid
muphrid / muphrid Sun, 2010-09-12 13:24

Szia Eszter!
Tegnap óta hasonló receptre vadászom, de eddig nem találtam semmit, ami elég jó lett volna. Úgyhogy köszönöm szépen! :) Ez lesz a vacsi.
Vica

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-12 10:14

Esztikém,

Látom az erős Pityú imádata tart még:)

Kata

piakistvanne
piakistvanne Sun, 2010-09-12 09:48

Azonnal bele tudnék harapni,pedig én is nagy húsevő vagyok.Megyek és nski állok elkésziteni a lányomnak ,ugyan a gombát ki kell hagynom de majd valamit kitalálok helyette.Köszi.

666
gomba 40 dkg
zöldbab 40 dkg
paprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
vöröshagyma 1 nagy fej
csípős paprikakrém 0.5 ek
rizs 20 dkg
habtejszín 4 dl
tojás 2 db
sajt 10 dkg
víz 2.5 dl