Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával

Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával
Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendszeresen tartok hétvégén gyümölcsnapot, az ezt követő napokon pedig igyekszem minél könnyedebb ételeket fogyasztani, a fenti zöldségeket pedig mind nagyon szeretem, gondoltam összeházasítom őket. Mennyiségeket szándékosan nem írtam, egyéni preferenciáktól függően lehet egy-egy hozzávalóból többet vagy kevesebbet használni.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

További alapanyagként el tudok képzelni benne spenótot, zellert, zöldbabot, káposztát... A pikánsabb ízek kedvelői fűszerezhetik cayenne-borssal, vállalkozó kedvűeknek ajánlom a szerecsendiót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük.
  2. Párolóedényben megpároljuk a zöldségeket.
  3. Fedő alatt hagyjuk őket kihűlni, a pároláshoz használt víz maradékát ne öntsük ki.
  4. Míg a zöldségek hűlnek, hámozzuk meg a sárgarépát, és főzzük vagy pároljuk meg, lehetőség szerint egészben.
  5. Egy tálban pépesítjük a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük. Attól függően, hogy milyen állagú pépet szeretnénk, adhatunk a zöldségekhez a párolóvízből vagy 1-3 evőkanál extra szűz olívaolajat keverhetünk hozzá.
  6. A kész sárgarépát tálalás előtt csíkokra vághatjuk, és a humuszhoz hasonlóan "kikanalazhatjuk" vele a pépet, vagy felkockázva bele is keverhetjük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

thesmilingone

Mióta szakács: 2011.05.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

zöldségpüré, zöldborsópüré, zöldséges mártogatós főtt sárgarépával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

136
zöldborsó 5 dkg
karfiol 5 dkg
brokkoli 5 dkg
sóska 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál