Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségpüré köretnek

Zöldségpüré köretnek
Zöldségpüré köretnek
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Paprikatévén szúrtam ki ezt a receptet. Eredetileg feketegyökér is szerepelt benne, de mivel az nincs (fogalmam sincs, hol lehetne beszerezni egyáltalán, én a piacon még sosem láttam), spárgával helyettesítettem, mert azt olvastam, hogy a feketegyökeret téli spárgának is hívják. Ha a két zöldség ízének semmi köze egymáshoz, akkor tévedtem, de nem volt más lehetőségem. Nagyon finom, kicsit édeskés pürét kaptam, ami sokkal könnyebb, mint a sima krumplipüré, nagyon eteti magát. A zöldségfélék úgy 1:1 arányban képviseltetik magukat és gondolom, más összetételben is sikeres lehet.
A képen látható csirkecomb egyébként Zsuzsa sajtkremes csirkecombok -ja, amihez nagyszerű köret volt ez a püré.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sült húsok mellé kiváló köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és hasonló méretű darabokra - kockákra - szeletekre felvágjuk.
  2. A zöldségeket annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Sózzuk, de ételízesítőt is használhatunk.
  3. A teljesen megpuhult zöldségeket leszűrjük – a levét ne öntsük ki, kitűnő levesalap lesz.
  4. A forró zöldségekre dobjuk a vajat, és a tejszínnel együtt villával vagy krumplitörővel összedolgozzuk, darabosra törjük.
  5. Ha szükséges, megsózzuk, és forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 158
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás zöldségpüré, zöldséges burgonyapüré

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-05-05 15:05

Meg akartam Neked írni, hogy naggggyon finom a csirkecomb, csak meg akartam várni, míg megjelenik a receptem. Nekem minden jöhet, amiben/amin sajt van, ezért is kattantam rá a receptedre!
Üdv: Koszider

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-05-06 08:14

Egészségedre és örülök, hogy megosztod velünk a receptjeidet! Várjuk a többit! :-) Szép hétvégét, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-05-05 13:50

Kedves Koszider, köszönöm, hogy elkészítetted a sajtkrémes csirkecombokat a receptem alapján! Én pedig, mivel imádom a zöldeket, elkészítem a zöldségpürédet! :-) Szép napot! Zsuzsa

327
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 2 kis db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
fehér spárga 3 db
vaj 2 dkg
főzőtejszín 4 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint