Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségropogós

Zöldségropogós
Zöldségropogós
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi ismerőstől hallottam a receptet, aki szakácsként is dolgozott. Különösebb sztorija nincs, de amilyen egyszerű étel, olyan finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott zöldségeket megpároljuk.
  2. Ha puha, összetörjük krumplitörővel vagy villával, úgy hogy ne legyen pépes.
  3. Sózzuk, borsozzuk, ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
  4. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy apró golyókat tudjunk formázni belőle.
  5. Megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 148
elküldve: 9
receptkönyvben: 690
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, fasírt zöldségből

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2013-03-14 22:24

Szia Bia!

Elkészítettem, de irtózatos mennyiségű olajat felszívott. Komolyan majdnem fél litert, rendesen tocsogott még a második adag papírtörlő is!!! Egyébként finom, de mit lehet tenni ez ellen az olajfelszívás ellen???? Tudsz mondani vmi okosat?
Előre is köszönöm!
Tímea

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2013-03-15 10:19

Szia Tímea!
Talán a forró olaj hirtelen sütés jó lehet.
Üdv:Bogi

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-03-15 17:53

Ez természetes. Így történt. És mégis...
Azért köszönöm!
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2013-03-18 17:19

Megnéztem a többi hasonló receptet és nagytöbbségüknek a tésztájában van liszt. Így aztán a második adaghoz adtam még egy kanálnyi kukoricalisztet, és így már tökéletes lett!

Arianne113
Csillus / Arianne113 Thu, 2012-09-06 18:05

Szia! Ma én is kipróbálom ezt a receptet, de amennyien írták hogy milyen finom már biztos vagyok benne hogy hamar el is fog fogyni :)))

Arianne113
Csillus / Arianne113 Fri, 2012-09-07 08:39

háááááááááááááááát, a párom este befalta az egész tányérral.. :D azt hiszem ez elárulja hogy milyen lett :D

uutakacs
uutakacs / uutakacs Tue, 2012-04-17 22:56

Kedves Bogi,
nagyon finom lett:-))) Egyetlen baja van: iszonyatosan habzik tőle az olaj, de a végeredmény még a takarításért is kárpótol. KÖSZI.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2012-04-18 06:20

Igen sajnos nem hagyhatjuk magára.
Azért örülök hogy ízlett!
Szép napot!
Bogi

dius0306
dius0306 / dius0306 Sat, 2012-03-31 14:13

Kedves Bogi!

Ma ebédre megcsináltam ezeket a kis ropogósokat, és hát mit ne mondjak, isteni finomak! :) Igaz, feledékeny voltam, és csak a sütés előtt jutott eszembe, hogy kifelejtettem a petrezselymet, de így is nagyon szuper, sokszor el fogom még készíteni, köszönöm a receptet!

773
zeller 15 dkg
sárgarépa 15 dkg
zöldborsó 20 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 dl