Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségropogós A kis gasztronautától

Zöldségropogós A kis gasztronautától
Zöldségropogós A kis gasztronautától
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartármártással vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk. Ha kicsit egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor a bundázás el is maradhat és sütőben is süthetjük, ekkor keverjünk a masszába kevés olívaolajat, nehogy nagyon kiszáradjon.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felkockázzuk és húslevesben (vagy alaplében) puhára főzzük, majd összenyomkodjuk és hagyjuk kihűlni.
  2. Sűrű besamelt készítünk és a kihűlt zöldségekhez adjuk.
  3. Beleütjük a tojásokat és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Annyi zsemlemorzsát (esetleg kevés lisztet) adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Kis hengereket/ golyókat formázunk belőle és a szokásos módon bundázzuk.
  5. Olajban ropogósra sütjük.

  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 775
elküldve: 11
receptkönyvben: 301
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, húsmentes fasírtgolyó, zöldséges ropogós

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sjc338
sjc338 Thu, 2013-02-07 20:30

Kedves Bea!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!!
Lidi

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2012-12-07 12:58

kedves Aval!
Először is bocsi a késői válaszomért! Igen, eredetileg panírozni kéne, de én készítettem már panír nélkül is és úgyis finom volt! A sima morzsába forgátás is jó!
Üdv:Bea

Aval
Aval / Aval Sat, 2012-12-01 17:36

Nagyon guszta, nagyon finom lehet! Viszont a végén egy pontban nem vagyok biztos: "a szokásos módon bundázzuk" vagyis panírozzuk? Vagy csak morzsába forgatjuk?

612
zöldségkeverék 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
alaplé 1 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl