Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárga-krémleves

Zöldspárga-krémleves
Zöldspárga-krémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most rengeteg helyen lehet venni spárgát, ami nem csak egészséges, de olcsó is. Itt az ideje kipróbálni! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krémleveseket, és igazi könnyen elkészíthető, de különleges levesre vágyik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga fás végét levágjuk. (Figyelni kell, mert ha benne marad, szálas lesz a leves. Én ott javaslom elválasztani, ahol törik magától.)
  2. A spárgákat kb. 3-4-cm-es darabokra vágjuk, feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. 1 kk ételízesítőt rakunk bele. (Kb.40 percig főzzük, de ez spárgafüggő, ha teljesen puha, akkor jó.)
  3. Ha megfőtt, botmixerrel teljesen pépesre mixeljük.
  4. A tejből és a liszből habarást készítünk (általában habverővel szoktam, úgy teljesen csomómentes lesz).
  5. A spárgát felforraljuk, és közben behabarjuk (ha szükséges, még hígítható). Még egyszer felforraljuk, kb. 5 percet hagyjuk "rotyogni".
  6. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 347
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

molnaranda

Mióta szakács: 2012.05.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgakrém-leves, zöldspárgás krémleves habarással, zöldségkrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

73
zöldspárga 50 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 1.5 l