Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárga sonka- és baconköntösben

Zöldspárga sonka- és baconköntösben
Zöldspárga sonka- és baconköntösben
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fejedelmi étel, kár hogy igen rövid a spárga szezonja.

hozzávalók / 2 adag

  • 10 szál nagyobb zöldspárga
  • 5 szelet selyemsonka
  • 5 szelet bacon
  • 8 db nagyobb újkrumpli
  • petrezselyem
  • extra szűz olívaolaj
  • késhegynyi vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés tej
  • kevés liszt 
  • trappista sajt
  • fehérbor (Cserszegi fűszeres)
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megkapirgáljuk, a spárgák végeit levágjuk. Sós, cukros vízben feltesszük főni egy serpenyőbe. Közben a fokhagymát, petrezselymet aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A spárgákat 8 perc után kivesszük, kettesével betekerjük a sonkába s a baconbe. Majd kivesszük a krumplikat is, a főzővizet félretesszük.
  3. A serpenyőbe locsolunk olívaolajat, belerakjuk a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük, a végén átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok).
  4. Közben egy másik  serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, benne megkapatjuk a fokhagymát, öntünk rá tejet, szórunk rá lisztet, beleszórjuk a sajtot, fűszerezzük, öntünk rá fehérbort. Jól elkeverjük, félretesszük.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra spárgát és krumplit, az utóbbira szórunk petrezselymet, s locsolunk a tányérra sajtszószt, s teszünk rá kaprigyümölcsöket. Természetesen fehérborral fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldspárga sonka- és baconköntösben petrezselymes újkrumplival együtt sütve fehérboros kaprigyümölcsös sajtszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2015-05-09 12:50

Csatlakozom a rajongókhoz: tényleg fejedelmi!