Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgafőzelék húsgombócokkal

Zöldspárgafőzelék húsgombócokkal
Zöldspárgafőzelék húsgombócokkal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárga szezon van. Nagyon szeretjük ezt az egészséges zöldséget, így ilyenkor igyekszem sokféle módon elkészíteni. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 35 kalória van. Így elmondható, hogy nem csak finom és egészséges, de még diétába is beilleszthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát alaposan megmossuk, és a fás részeit eltávolítjuk. Feldaraboljuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a zsiradékon megdinszteljük. A rizst megmossuk.
  3. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott rizst, a megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majoránnával. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy nagyobb lábosba beleöntjük a vizet, és felforraljuk. A húsmasszából gombócokat készítünk (nekem 10 db lett), és a lobogó vízbe tesszük. Ha újra felforrt a víz, akkor kb. 25 percig főzzük.
  5. Ezután egy tányérba kivesszük a gombócokat. Beletesszük a vízbe a feldarabolt spárgát. Sózzuk, hozzátesszük a citromlevet, a porcukrot.
  6. Felaprítjuk a leöblített petrezselymet, és a spárgához tesszük. Kb. 10 percig főzzük.
  7. A tejfölt kikeverjük a liszttel és a pirospaprikával. Hőkiegyenlítéssel behabarjuk a spárgát. Ha kell, utána ízesítünk. Visszatesszük a gombócokat a főzelékbe, óvatosan összeforgatjuk a spárgafőzelékkel. Ha felforrt, akkor kb. 1 percig összeforraljuk.
  8. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom és egészséges fogást.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgafőzelék, tejfölös spárgafőzelék, zöldspárga főzelék gombócokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
zöldspárga 80 dkg
darált sertéshús 30 dkg
rizs 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kókuszzsír 1 dkg
tejföl 30 dkg
finomliszt 3 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 2 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 5 g
víz 1.4 l
tojás 1 db