Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából

Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából
Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a spárgaszezon, sajnos elég rövid ideig tart, csak ajánlani tudom ennek a finom levesnek az elkészítését.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák végeit lepattintjuk, ez pont ott fog eltörni, ahol a fás rész kezdődik, ezt el is dobhatjuk. Ezután a fején lévő rügyet levágjuk, ezt külön vízben főzzük meg. A maradék szárat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt jól leöblítjük az egészet.
  2. Egy fazékban a felolvasztott vajon egy csipet sóval rövid ideig párolni kezdjük a finomra vágott hagymát és a spárgát a rügyek kivételével, közben borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, nagy darab burgonyát, átforgatjuk, felöntjük a tejjel, megvárjuk, míg az is felforrósodik, ezután mehet bele az alaplé, végül puhára főzzük.
  4. Közben egy másik edényben enyhén sós-cukros vízben kissé roppanósra főzzük a rügyeket, ezt majd a tálalásnál fogjuk használni.
  5. Ha a levesünkben megpuhultak az alapanyagok, akkor a tűzről levéve simára mixeljük egy botmixer segítségével, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy szép selymes legyen. Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, utánízesítjük, visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, és kész. Tálalásnál hozzáadjuk a spárgarügyeket is. Ízlés szerint tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 474
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldspárgás krémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istvanbene66
istvanbene66 Sun, 2019-05-05 15:12

No és mi az a fasírt a levesben, valamivel megszórva? Arról egy szó sem esik a receptben!

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2019-05-05 20:19

Az a valami nem fasírt, hanem pirított kiflikarika sajttal megszórva! De úgy gondolom, hogy ki mivel tálalja a krémleveseket az egyéni ízlés dolga!

226
zöldspárga 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 1 közepes db
vaj 5 dkg
alaplé 10 dl
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál