Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás rizses egytál

Zöldspárgás rizses egytál
Zöldspárgás rizses egytál
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárgakrémlevesek, rakottak, töltött húsok gondoskodtak róla, hogy az amúgy szívemnek nem túl kedves zöldség mégis valahogyan mindig asztalomra csempésződjék. Ráadásul, kedves kollégánktól a minap egy szép halom zöld spárgát kaptunk, amit azonnal (osztozkodás után persze) receptötletek víziói követtek, hogyan lehetne feldobni a (számunkra) már szinte csontig rágott spárgás recepteket, ha már egyszer az ember úgyis megszerette ezt a karakteres zöldséget.
Na, erre jött, hogy psziroot cimborám közben autodidakta módon feltalálta a spanyolviaszt, a rizses egytál lecsós formájának (quasi paella) kísérletezve történő elkészítésével. Nagyon finom lett, és ötletet adott, hogyan fordítsuk (ugyancsak spanyolviasz jelleggel) rizsbe a spárgát. Az eredménnyel igen elégedett volt mindenki, még én is. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Opció:
Ha majdnem kész az étel, de nem teljesen, fiatal cheddar-emmentaler a tetejére, és sütőbe vele 10 percre.
Italajánlat:
Sauvignon Blanc Selection, Szöllősi Pincészet, Neszmély.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk (én hagyományosan, keleti módra 7x mosom), bő, sós vízben al dentére főzzük; félretesszük.
  2. A spárgát is előkészítjük: a fiatal részét 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi sós vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  3. Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban, a darált húst rádobjuk, tovább pirítjuk.
  4. Ha a spárga félkészre főtt, kivesszük a főzővizéből, és ugyanabba a lébe az apró kockákra vágott sárgarépát tesszük bele főni. Ezt is félkészre főzzük.
  5. A hús megpirultával az összes félkész hozzávalót, mint rizst, spárgát, sárgarépát és a csumázott, hámozott, vékonyra vágott paradicsomot is rádobjuk a húsra, fűszerezzük. A spárga (és répa) levéből 1 merőkanállal hozzáadunk, és fedő alatt készre főzzük, esetleg egy kicsit még rápirítunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 109
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maty

Mióta szakács: 2008.12.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöld spárgás-sárgarépás rizseshús, rizseshús spárgával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
rizs 30 dkg
darált sertéshús 30 dkg
zöldspárga 30 dkg
sárgarépa 1 nagy db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
gyömbér 1 csipet