Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldtea-szuflé

Zöldtea-szuflé
Zöldtea-szuflé
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy különleges felfújt, természetesen régi szakácskönyvből, Dobos C. Józseftől. Nagyon könnyű a tésztája, a legolvadósabb piskótához hasonlít.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én mentás zöld teával csináltam, de bármilyen fekete teával készíthetjük, csak legyen erős íze. Amint kivettük a sütőből, azonnal tálaljuk/fogyasszuk, mert összezuhan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt forrásig melegítjük kevergetve, majd azonnal levesszük a tűzről.
  2. A teafüvet egy tálba szórjuk, ráöntjük a forró tejszínt, majd lefedve hagyjuk hűlni.
  3. A lisztet, cukrot és tojássárgájákat egy tálban összekeverjük, hozzáöntjük a leszűrt, langyos tejszínt. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve puding-állagúra főzzük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a kicsit kihűtött tejszínes krémbe forgatjuk óvatosan.
  5. A masszát porcelán formákba töltjük, és előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 866
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

teás felfújt, zöldteás szuflé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

247
habtejszín 2 dl
teafilter 2 db
finomliszt 3.5 dkg
cukor 3.5 dkg
tojás 2 db