Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldteás teknősök

Zöldteás teknősök
Zöldteás teknősök
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek szántam, méghozzá olyannak, hogy gyerekek is szeressék.

Mikor megláttam a Pinteresten, azonnal tudtam, hogy megsütöm. Kis gondban voltam, mert éppen költözés közepette támadt ez a vágyam. Sok dologról nem tudtam, hova pakoltuk el (és még most sem tudom), így hiába forgattam fel rengeteg zsákot, a matcha teámat nem találtam, így kompromisszumként megőröltem egy kis szálas zöld teát, hogy az íz azért érezhető legyen (bár tudtam, hogy a Matchát nem helyettesíthetem), és a tésztához pöttyintettem egy csepp jó minőségű ételfestéket, és máris ott sorakozott a sok zöld teknős a tepsiben. :-)

hozzávalók / 6 adag

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Szólj hozzá!

elkészítés

Tangzhong

  1. A tejet és a vizet összekeverjük, hozzákeverjük habverővel a lisztet is, és elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, míg olyan nem lesz, mint egy sűrűbb krém, majd félretesszük langyosra hűlni.

Tészta

  1. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, és belegyúrjuk a tangzhongot is.
  2. Letakarva egy órát kelesztjük.
  3. Mikor duplájára kelt, kicsit finoman átgyúrjuk, nyolc egyenlő részre osztjuk (lemértem mérlegen, hogy egyforma nagyságúak legyenek a teknősök).
  4. Hat adag tésztából golyót gyúrunk, amit tenyérrel aztán kicsit szétlapítunk, ebből lesznek a testek.
  5. A megmaradt két adag tésztából lesznek a fejek és a lábak. Egyik adagot hat felé vesszük, golyókat formálunk belőle, majd egyik végét kicsit megnyújtva a teknőctest egyik végére illesztjük úgy, hogy az elnyújtott rész legyen a nyaka, amit a test alá illesztünk.
  6. A másik megmaradt tésztarészt elosztjuk 24 apró kis részre, amiből kis hengereket gyúrunk, ebből lesznek az apó lábak, ezeket szintén a testhez tapasztjuk.

"Páncél"

  1. A vizet megmelegítjük. Az olajjal a csokoládét mikróban annyira megmelegítjük, hogy folyós legyen, majd ezt is a vízhez keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, míg sűrű masszát nem kapunk belőle.
  2. Hat egyenlő részre osztva kanállal elkenjük a teknősök hátán, mintha a páncélja lenne.
  3. Fogvájót vízbe mártunk, majd felcsípünk vele egy-egy szem fekete szezámmagot, és beszúrjuk vele a teknős fejébe, így sütés közben nem fog lepotyogni.
  4. 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük a teknőcöket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

teknős alakú aprósüti, teknőc süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
tej 63 ml
víz 62 ml
tönkölybúza liszt 3 evőkanál
tönkölybúza liszt 27 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
matcha teapor 12 g
tejpor 4 g
tej 70 ml
tojás 1 db
vaj 28 g
4 g
instant élesztő 5 g
étcsokoládé 6 dkg
instant élesztő 2 g
gyümölcscukor 1 teáskanál
0.5 kávéskanál
víz 0.4 dl
szőlőmagolaj 1 teáskanál
rizsliszt 6 dkg
szezámmag 1 g